• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Εάν δεν επιθυμούν να συνεχίσουν υπάρχει και το αγροτικό»
26/02/2021 13:43
«Εάν δεν επιθυμούν να συνεχίσουν υπάρχει και το αγροτικό»

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Αυτή την χρονιά δεν νομίζω να μπορέσουμε να μπούμε φυσιολογικά ίσως κοντά στο Πάσχα να έρθει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα. Η χρονιά πρέπει να τελειώσει με την ολοκλήρωση όλων των διοργανώσεων».

«Για την Γ’ κατηγορία επαναλαμβάνω ότι διορθώθηκε ένα μεγάλο λάθος αυτό με την διακοπή τους. Με τα στοιχεία που έχουμε, βλέπαμε ότι δούλεψαν τα πρωτόκολλα και μπορεί να νόσησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές αλλά δεν επιβάρυναν το σύστημα υγείας. Ήρθε όμως το Υπουργείο Υγείας και διέκοψε τα πρωταθλήματα. Στην ΣΤΟΚ έγινε πολύ καλή πρόταση της Ομοσπονδίας προς τα σωματεία αλλά θα πω ότι μας απογοητεύει πλήρως η στάση κάποιων σωματείων και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το θέμα και επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν τυχαίο που έμεινε η τελευταία κατηγορία για να επανέλθει».

«Είναι ερασιτεχνικό το επίπεδο για να αγωνίζονται ερασιτεχνικά είτε ημιεπαγγελματικά, ο στόχος της ΣΤΟΚ είναι να επανέλθουν στις κατηγορίες της ΚΟΠ και κάποιοι δεν το θέλουν γιατί έχουν έξοδα όπως λένε, τα τρέχον τα λειτουργικά τα οποία ήταν σε αδράνεια όμως. Πήρανε και βοήθεια από την ΚΟΠ. Από πέρσι δεν τελείωσε το πρωτάθλημα και χάθηκαν 3-4 μήνες και φέτος κάποιοι πιστεύουν ότι είναι λύση να γίνει το ίδιο όπως πέρσι. Του χρόνου θα ψάχνουν ποδοσφαιριστές και δεν θα βρίσκουν όμως, αυτά τα σωματεία τα οποία απέστειλαν την επιστολή είναι αυτά που κινδυνεύουν για διαβάθμιση. Είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που δεν θέλουν να ασχοληθούν».

«Ο κύριος Βασιλειάδης δήλωσε σε εσάς το πρωί για τα θέματα υγείας των ποδοσφαιριστών εμείς όλα αυτά τα γνωρίζουμε, να πούμε ότι είναι ερασιτέχνες. Αν ήθελαν να είναι σωστοί έπρεπε πρώτα να δουν τις εγκαταστάσεις, το γήπεδο του Άτλανατα θα έπρεπε να είναι κλειστό και όχι να παίζουν σε αυτό. Επίσης και οι ώρες που αγωνίζονται είναι επικίνδυνες όλα αυτά έπρεπε να τα κοιτάξουν αφού σκέφτονται την υγεία των ποδοσφαιριστών. Εάν δεν επιθυμούν να συνεχίσουν υπάρχει και το αγροτικό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες στην ΣΤΟΚ που επένδυσαν και έχουν προγραμματισμό και θέλουν να ανέβουν κατηγορία».

«Υπάρχει ο προγραμματισμός για να επαναρχίσει το αγροτικό και επειδή είναι πιο λίγα τα παιχνίδια θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, θα προλάβουν χρονικά. Το τίμημα ήταν τεράστιο στο να κρατήσουμε και να επανέλθουμε και είναι και σωματικό και ψυχολογικό το θέμα. Όταν λένε ότι είχαν δύο μήνες αποχή και δούλευαν λίγο και όταν λένε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα αλλά το να μην αγωνιστούν από τώρα μέχρι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα; είναι παράλογα όλα αυτά».

«ΣΤΟΚ και Κ19 πρέπει να ξεκινήσουν, η Ομοσπονδία έχει καταθέσει ένα πολύ καλό πλάνο γι’ αυτό. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ΣΤΟΚ θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην γίνει. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο μήνας γι’ αυτό πρέπει να ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα πολύ αυστηρά. Πρέπει όλο αυτό να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό, όπως η ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων και είναι ευθύνη της πολιτείας. Πως γίνεται γήπεδα χωρίς αποδυτήρια και αποχωρητήρια να έχουν άδεια καταλληλότητας; Έχει δίκαιο και ο Τιμούρ Κετσπάγια για τον φωτισμό στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν γίνεται αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν γίνεται να ρίχνουμε το μπαλάκι στον ΚΟΑ ο οποίος είναι ανύπαρκτος».

 


btm