• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία με… νικητή!
28/02/2021 21:57
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία με… νικητή!

Για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός έμεινε δίχως νίκη, χάνοντας έδαφος στον δρόμο για την ευρωπαϊκή έξοδο. Μετά το 1-1 της Λεωφόρου απέναντι στην ΑΕΚ, για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten, το Τριφύλλι ανέβηκε στους 42 βαθμούς και παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στο -3 από την ΑΕΚ, η οποία με 45 βαθμούς κατάφερε να κρατηθεί πιο κοντά στην τροχιά Ευρώπης. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με ωραίο πλασέ του Βέλεθ (58′), ισοφάρισε ο Λιβάι Γκαρσία στο 73′ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η απόκρουση του γκολκίπερ Αθανασιάδη στο 90′ κράτησε την ΑΕΚ όρθια. Για μία ακόμα στημένη φάση, η άμυνα των φιλοξενούμενων υπήρξε προβληματική. Από την εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα έφτασε στον Νιάς που με προβολή έφτασε κοντά στο 2-1. Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν παρών!

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Η παρουσία του Σιμάνσκι έκανε ξανά τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη αγωνιστική. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κέρδισε κανένα από τα δύο ματς ο Πολωνός χαφ ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Από αυτόν τροφοδοτήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία, στη φάση ισοφάρισης. Αυτός μπέρδεψε τα χαφ του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντάς τα σε λάθος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Σέιχ Νιάς ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, όμως το αποτέλεσμα δεν ευνοεί την ομάδα του. Ο μοναδικός στο 1ο ημίχρονο που προσπαθούσε να τσουλήσει την μπάλα από πλευράς γηπεδούχων, είτε με κοντινές και σίγουρες πάσες είτε με 1-2 ωραίες 40άρες μπαλιές. Έχει την ευκαιρία στο 90′ να δώσει τη νίκη στους Πράσινους. Το αρνητικό είναι πώς δεν συνοδεύτηκε η εμφάνισή του με επιτυχία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Εδώ θα μπορούσε να είναι πάμπολλοι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, που δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Το λάθος του Χουάνκαρ, όμως, κόστισε στην ομάδα του και φαίνεται. Αντί να απομακρύνει πλάγια την μπάλα εμπρός από τον σκόρερ Λιβάι Γκαρσία, την απομακρύνει επάνω του και στη συνέχεια γλιστράει. Διπλό λάθος που κόστισε το 1-1 και 2 βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ

Ο Βούλγαρος Καμπάκοφ ορθώς τσεκάρει στον VAR το γκολ του Παναθηναϊκού, ώστε να φύγει κάθε υποψία για την καθαρότητά του. Ορθώς το μετράει, μια και ο Βέλεθ είναι σε κανονική θέση όταν γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Αφήνει, όμως, ατιμώρητο τον Λάτσι στο μαρκάρισμα στην… καρωτίδα στον Ιωαννίδη. Χαρακτηριστικό, ότι η φάση γίνεται μπροστά στον Χιμένεθ και ο προπονητής της ΑΕΚ πηγαίνει να δει αν ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι καλά! Εντυπωσιακό που δεν έδωσε ούτε κίτρινη, ενώ θα μπορούσε να παρατηρήσει και με κόκκινη τον απρόσεχτο νεαρό αμυντικό των φιλοξενούμενων.

FACE TO FACE

Η απουσία του Σένκεφελντ έκανε «μπαμ» στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού. Φάνηκε στο γκολ της ΑΕΚ, όπου ο Χουάνκαρ μπερδεύτηκε με τον εαυτό του και το κέντρο άμυνας παρακολουθούσε τη φάση. Ο Νιάς είναι εξαιρετικό ταλέντο, αλλά ακόμα άπειρος για να σηκώσει στους ώμους του μία ομάδα που δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Η κλάση του Βέλεθ «μίλησε» στο 1-0, με τον Ισπανό να δείχνει πώς μπορεί να δώσει λύσεις όταν οι Πράσινοι δείχνουν μπλοκαρισμένοι επιθετικά.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι από τα καλύτερα εξτρέμ του Πρωταθλήματος και το απέδειξε στο 1-1 της ΑΕΚ, όπου έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Κομβικός ο Σιμάνσκι, το 80% του κέντρου της «Ένωσης». Μεγάλη αδυναμία των φιλοξενούμενων οι στημένες μπάλες. Από τέτοια έγινε το 1-0 του Βέλεθ, από όμοια φάση πήγε να δεχτεί το 2-1 στη φάση του Νιάς στο 90’. Η ΑΕΚ φεύγει ευχαριστημένη από τη Λεωφόρο, διότι κράτησε την απόσταση των 3 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και έμεινε στην 4άδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Κομμένο και ραμμένο στη φιλοσοφία Μπόλονι και Χιμένεθ το 1ο ημίχρονο. Καμία ουσιαστική φάση για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που αρκέστηκαν να υπερασπιστούν τις άμυνές τους. Το σουτ του Γιοάν Μολό στο 14’ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το Τριφύλλι, μετά από απομάκρυνση του Νεντελτσιάρου. Ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα την εκτέλεση του Γάλλου, με την ΑΕΚ να απαντάει στο 19’. Το σουτ του Σιμάνσκι θα μπορούσε να απειλήσει τον Διούδη, μια και η μπάλα πέρασε ανάμεσα από πολλά πόδια, ωστόσο ο γκολκίπερ των Πράσινων βρισκόταν στη σωστή θέση και δεν κινδύνευσε. Οι γηπεδούχοι έδωσαν την κατοχή μπάλας στην «Ένωση», η οποία, πάντως, δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ήταν, απλώς, λίγο καλύτερη με μεγαλύτερη συνοχή στα χαφ. Πολύ λογικό το 0-0 των 45 λεπτών.

Από την αρχή του 2ου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να είναι πιο αποφασιστικός επιθετικά σε σχέση με το 1ο ημίχρονο. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, σταμάτησε να είναι τόσο παθητικός και ουσιαστικά έψαχνε το γκολ με μεγαλύτερη ένταση. Κομμάτι της συνταγής Μπόλονι η επιδίωξη αυτή. Το τέρμα, στο οποίο θα «έχτιζε» το Τριφύλλι ενδεχόμενη νίκη. Η στιγμή αυτή ήρθε στο 58’. Μετά από γέμισμα προς την περιοχή της «Ένωσης», ο Ενγκμπακοτό πήρε την κεφαλιά όσο χρειαζόταν και την έστρωσε στον Βέλεθ. Ο αμυντικός των Πράσινων «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη λες και είναι φορ, με φανταστικό δεξί πλασέ στο «αριστερό» παραθυράκι του Έλληνα γκολκίπερ. Η ΑΕΚ απάντησε στο 73’, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Λιβάι Γκαρσία να εκμεταλλεύεται λάθος στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων. Ο Σιμάνσκι βρήκε τον ταχύτατο εξτρέμ των φιλοξενούμενων, που μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού και λάθος του Χουάνκαρ σκόραρε με κοντινό, πλάγιο, πλασέ με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού του εξουδετερωμένου Διούδη. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη έως το τέλος του αγώνα, απέναντι στον αιφνιδιασμένο Παναθηναϊκό που, όμως, στις καθυστερήσεις με το πλασέ του Νιάς θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι / 4-3-3): Διούδης – Μολό, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο – Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Χατζηγιοβάνης), Ενγκμπακοτό (78’ Καρλίτος).
Αναπληρωματικοί: Ξενόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Αθανασακόπουλος, Καραγιάννης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ / 4-2-3-1): Αθανασιάδης – Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες – Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας) – Ανσαριφάρντ (90’+1’ Χριστόπουλος).
Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Χνιντ, Νταντσένκο, Βασιλαντωνόπουλος, Σάχοφ, Αλμπάνης, Κοσίδης, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.


btm