Ο Κάρλος Φερέρ μίλησε στον Super Sport FM 104 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρήστο Παπακώστα. Όλα όσα ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός της ΕΝΠ:

Το πάθος του τον χαρακτηρίζει: «Το πάθος μου είναι στο στιλ μου και αντανακλάται και στους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο που χρειάζεται. Ο στόχος μου με την άφιξή μου στο Παραλίμνι ήταν να ανεβάσω την ομάδα και σιγά σιγά τον καταφέρνουμε. Είναι δύσκολη η κατάσταση στο γκρουπ με τις ομάδες που κινδυνεύουν για υποβιβασμό αλλά με σκληρή δουλειά μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος και να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία.

Το κλίμα στην ομάδα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευγνώμων, κυρίως για την πίστωση χρόνου που δόθηκε από τον πρόεδρο. Αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά αφού οι ομάδες αλλάζουν προπονητή αμέσως. Είμαστε σαν οικογένεια στην ΕΝΠ. Παρόλο που είναι μικρή πόλη το Παραλίμνι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το περιβάλλον».

Η θέση για το VAR: «Δεν είναι εύκολο με το VAR. Παρόλο που είναι βοηθητικό γίνεται πλέον ο πρωταγωνιστής. Παίρνει τη θέση του διαιτητή και τον αντικαθιστά, αντί απλά να βοηθά. Αρχικά στην Ισπανία γίνονταν συχνά λάθη με το VAR όμως αυτό άλλαξε. Αυτό θα συμβεί και στην Κύπρο με την εμπειρία. Βάζοντας το VAR πρωταγωνιστή γίνεται υπερανάλυση όλων των φάσεων και αυτό βάζει επιπλέον άγχος στους ποδοσφαιριστές. Επιμένω ότι το VAR πρέπει να επεμβαίνει μόνο σε δύσκολες στιγμές χωρίς να γίνεται αλόγιστη χρήση».

Για την Κύπρο: «Η Κύπρος με εξέπληξε ευχάριστα! Γνώριζα για την Κύπρο ότι είναι όμορφο νησί αλλά όταν ήρθα την αγάπησα. Είδα κάτι καλύτερο από αυτό που περίμενα. Μου αρέσει ο κόσμος ο καιρός και είναι ασφαλής εδώ».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ