• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Α.Νικοπολίδης: «Ήταν δύσκολο να αποδείξω την αξία μου…»
02/03/2021 12:55
Α.Νικοπολίδης: «Ήταν δύσκολο να αποδείξω την αξία μου…»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και τερματοφύλακας του «πειρατικού» του 2004 Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» στον Super Sport FM 104 και στον Αντώνη Κατσαρό. Σήμερα είναι διευθυντής του Ολυμπιακού καθώς και προπονητής της Κ19 των ερυθρολεύκων.

Αρχικά μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα με την πανδημία: «Οι ακαδημίες και οι μικρότερες κατηγορίες έχουν τη μεγαλύτερη ζημιά. Δυστυχώς η φετινή χρονιά είναι χαμένη. Έχουμε την αίσθηση πως προς το τέλος Μάρτιου θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα. Είναι πολύ δύσκολο κυρίως για την ψυχική υγεία αλλά πρέπει να πειθαρχούμε στα μέτρα κατά της πανδημίας».

Για την εμπειρία από τη συνεργασία με τον Νίκο Σαργκάνη: «Είχα την τύχη να είμαι ένα χρόνο μαζί με τον Νίκο Σαργκάνη, από τους καλύτερους στα γήπεδα. Με καθοδηγούσε και με παρότρυνε να παλεύω καθημερινά για την εξέλιξή μου. Αυτό που έχω κρατήσει είναι ο τρόπος σκέψης που είχε και αυτό τον κράτησε τόσα χρόνια στα γήπεδα».

Όσον αφορά την αρχή της καριέρας του που ήταν δεύτερος τερματοφύλακας για χρόνια στον Παναθηναϊκό:

«Ήθελα να αγωνιστώ σαν βασικός τερματοφύλακας αλλά ήθελα να είμαι τόσο έτοιμος ώστε να πάρω τη θέση και να μην την αφήσω. Ήμουν πολύ αποφασισμένος και χρειάστηκε πολλής αγώνας για να αποδείξω την αξία μου».

Για τη συνεργασία του με τον Κύπριο Μιχάλη Κωσταντίνου: «Ο Μιχάλης ήταν πολύ καλός επιθετικός. Ήρθε έχοντας το όνομα ότι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Είχε μεγάλο βάρος και δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει όλη αυτή την πίεση. Χρειάστηκε χρόνο ώστε να φύγει η πίεση από πάνω του αλλά στη συνέχεια έδειξε την αξία του. Ήταν πολύ σημαντικός παίκτης και πολύ καλός».

Για το 2004: «Η επιτυχία του 2004 ήταν από μια γενιά ποδοσφαιριστών πολύ σημαντική για μένα. Μια γενιά με πολύ μεγάλες ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Αγωνιζόμενοι στο εξωτερικό και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αφήσαμε τις (μικρές) διαφορές μας στην άκρη και εμπιστευτήκαμε τον προπονητή. Είναι ριζωμένο στη μνήμη του Έλληνα φιλάθλου. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστούν αυτές οι στιγμές. Για τα επόμενα δέκα χρόνια η εθνική συνέχισε την καλή της πορεία, Ευρωπαϊκό, παγκόσμιο… Άφησε σημαντική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Αργότερα βέβαια συνέβησαν πολλά όπως η οικονομική κρίση που επηρέασε και το ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες χρεωκοπήσαν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βρούμε τον τρόπο να δημιουργήσουμε τις υποδομές για να βρούμε την εθνική μας ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις».

Μετά το Euro πήγε στον Ολυμπιακό: «Ήταν πολύ πιο εύκολο μετά το euro να έχω την πρώτη συνάντηση με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Το δύσκολο ήταν να τους πείσω για την αξία μου και πως είχα πάει, όχι σαν περαστικός. Κάνω τα πάντα για το καλό της ομάδας. Αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου πάντα και κατάφερα μέσα από την αγωνιστικότητά μου να γίνω σημαντικός για την ομάδα και να με εκτιμάει η ομάδα μου.

«Με τους συμπαίκτες της εθνικής του 2004 κρατήσαμε επαφές και έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που βοηθά την κοινωνία και κυρίως τα παιδιά. Ο κόσμος μας εκτιμάει και θέλουμε και εμείς με τον τρόπο μας να συνεισφέρουμε».

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ: «Ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει με τα πρωταθλήματα και τις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Τα καταφέρνει με πάρα πολλή κόπο. Του δόθηκε η ευκαιρία και κατάφερε να περάσει. Η Άρσεναλ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Θα είναι πολύ προσεκτική γιατί την έπαθε πέρσι με τον ολυμπιακό και φέτος θέλει να ρεφάρει. Ας ελπίσουμε πως θα κάνουμε την υπέρβαση και θα περάσουμε στους 8».


btm