Το πρόβλημα με τη διαιτησία δεν είναι ούτε τωρινό και αυτό που παρατηρούμε φέτος είναι μάλλον εξωφρενικό. Δηλαδή αυτή την ώρα που η μπάλα καίει στα γήπεδα μας έχουμε στηριχθεί σε εννέα διαιτητές για να βγάλουμε τη χρονιά.
Και εξηγούμαι… όταν έχεις εννέα διαιτητές  στην πρώτη κατηγορία και οι υποχρεώσεις κάθε βδομάδα είναι επτά διαιτητές μέσα στο γήπεδο, επτά διαιτητές σαν τέταρτοι αλλά και εφτά διαιτητές μέσα στο VAR, καταλαβαίνει κανείς ότι οι ανάγκες σε κάθε αγωνιστική πρωταθλήματος είναι για 21 πρόσωπα. Mας λείπουν διαιτητές και μας λείπουν πολλοί σε κάθε αγωνιστική.
Αυτή τη στιγμή με εννέα διαιτητές, οι περισσότεροι κάνουνε διπλή και τριπλή βάρδια.
Δηλαδή από τη μία παίρνουνε χοντρό πακέτο χρημάτων κάθε μήνα (βάλτε κάτω τα παιχνίδια που κάνουν, αυτό το πολλαπλασιάζεται επί τις αμοιβές των διαιτητών) και απ’την άλλη είναι εξουθενωμένοι και ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά με αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο τα αποτελέσματα να είναι από μέτρια εώς άσχημα στις περισσότερες περιπτώσεις.
Λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα για τους βοηθούς όπου ο αριθμός τους είναι το 14. Οι ανάγκες εδώ είναι 14 για τα παιχνίδια στο γήπεδο αλλά και 7 σαν AVAR κάθε αγωνιστική. Άρα και εδώ έλλειμα αλλά μικρότερο σε σχέση με τους ρεφ.
Με αυτό το σκηνικό καταλαβαίνω ότι δεν πάμε πουθενά και αν συνεχιστεί  δηλαδή δεν δούμε νέα πρόσωπα μετά από την νέα αγωνιστική περίοδο τότε το πρόβλημα θα είναι ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.
Αυτό που λέμε αυτή τη στιγμή είναι ότι δυστυχώς θα πρέπει να βγάλουμε όπως-όπως την χρόνια και είναι κάτι το οποίο το έχουμε γράψει πολλάκις μιας και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, δηλαδή ξένους διαιτητές. Το ιδανικό θα είναι αύριο να παρθεί απόφαση από την εκτελεστική για κάθοδο ξένων και στα δύο γκρουπ των πλέι οφ οπότε και ίσως να μιλάμε σε διαφορετική βάση.
Άλκης Μπότσος


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ