Περάσαμε πολύ ζόρικα 24ωρα το τελευταίο διάστημα και σίγουρα το ποδόσφαιρο μας από όλο αυτό τον χαμό που συνέβη βγαίνει πληγωμένο. Πληγωμένο για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, ένα προϊόν που και ακριβό είναι αλλά και πολύτιμο γενικά για την κοινωνία και την καθημερινότητα μας.

Από την μία τα θέματα διαιτησίας που δεν λένε να μας αφήσουν αφού οι ίδιες οι ομάδες δεν σταματάνε μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής να τα προβάλλουν διατυμπανίζοντας παράλληλα τα παράπονα τους.

Οι ίδιοι οι διαιτητές που είναι σε συνεχή πίεση και δέχονται βολές από παντού αφού είναι η μόνη ομάδα χωρίς φιλάθλους. Ξέρουμε καλά ότι τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν αλλά τώρα ήρθε η ώρα και οι ίδιοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και παράλληλα να μας πουν τι θέλουν και από όλους εμάς για να έχουμε και εμείς το μερίδιο μας στην βελτίωση του συστήματος. Και αυτό θα πρέπει να γίνει με απλά λόγια, ντόμπρα και σταράτα.

Από την άλλη το θέμα με τις μικρομεσαίες ομάδες για την επαναφορά του 14 άμεσα. Ωραία ας πούμε ότι το 14 είναι καλύτερο του 12. Στα μάτια των φιλάθλων πως θα φανεί αν λίγες εβδομάδες μετά την επικύρωση του 12 έρθει μία τεράστια ανατροπή για να πάμε “μπρος πίσω”; Aλήθεια είναι η ώρα τώρα για κάτι τέτοιο ή θα ήταν πιο σόφρων αυτό να συζητηθεί τον Μάιο και μετά το τέλος της χρονιάς; Καταλαβαίνω τα προβλήματα που έχετε όλα τα μικρομεσαία σωματεία αφού το σκηνικό ειδικά στο οικονομικό φοβίζει.

Σίγουρα δεν μπορεί να είμαστε θεατές ενός πρωταθλήματος μόνο για τους μεγάλους ή με αυτά τα κουλά που ακούσαμε κατά καιρούς με 8 ή 10 ομάδες αλλά τώρα είναι που θα δείξουν αυτές οι ομάδες ότι νοιάζονται και για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας γενικότερα αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν με τον σωστό τρόπο κάποια αυτονόητα πράγματα.

Σε αυτές τις εξισώσεις σημαντικό μερίδιο στην λύση τους έχει και η ΚΟΠ με τον πρόεδρο της να καλείται να κάνει κάποια πράγματα προς την κατεύθυνση μείωσης της μουρμούρας όλων αλλά κυρίως με την παρουσίαση ενός πλάνου σε βάθος τριετίας-τετραετίας που θα δώσει στις ομάδες την απαραίτητη ηρεμία να διαχειριστούν τα του οίκου τους.

Εν κατακλείδι είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι αφού τα πλέι οφ μόλις άρχισαν και αν δεν κάνουμε κάτι τέτοιο, απλά δεν θα τελειώσουμε ομαλά την χρονιά.

Α.Μ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ