• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πρώτος στόχος ο τελικός για τον Μίλαν Τράικοβιτς
03/03/2021 12:50
Πρώτος στόχος ο τελικός για τον Μίλαν Τράικοβιτς

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού στίβου, ένας αθλητής μας θα μεταβεί για συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση ως υπερασπιστής τίτλου! Ο Μίλαν Τράικοβιτς πάει στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Τόρουν ως ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στα 60μ. με εμπόδια από την προηγούμενη διοργάνωση της Γλασκώβης το 2019. Βέβαια, θα επιθυμούσε να βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως, επειδή είναι και πεισματάρης και αγωνιστής, θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να βρεθεί τουλάχιστον στον τελικό.

Ο -σε λίγες ημέρες- 29χρονος πρωταθλητής μας πέρασε κάπως δύσκολα το τελευταίο διάστημα, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα ξαφνικό πρόβλημα τραυματισμού, που δημιουργήθηκε από το υπερατλαντικό του ταξίδι από τις ΗΠΑ στη Γαλλία, στις 14 Φεβρουαρίου. Οι ενοχλήσεις που αισθανόταν στο αριστερό του πόδι, ανάμεσα στον δικέφαλο και τον προσαγωγό, τον απέτρεψαν από το να συμμετάσχει στα διεθνή μίτινγκ του Βαλ ντε Ρόιλ, του Τόρουν και της Μαδρίτης. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Κύπρο, κάνοντας εντατικές φυσικοθεραπείες και από τη Δευτέρα (1/3/21) μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, με στόχο να πάει στο Τόρουν και να προσπαθήσει να υπερασπιστεί επιτυχώς τον τίτλο του.

«Ξέρω ότι δεν είμαι στην κατάσταση που θα επιθυμούσα, αφού ο τραυματισμός με άφησε πίσω από την πλήρη προετοιμασία. Όμως, από τη στιγμή που νιώθω καλύτερα θέλω να πάω να παλέψω και ό,τι βγει. Έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω σε κάθε δυσκολία και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Ίσως να είναι ρίσκο να πάω σε μια διοργάνωση, στην οποία κέρδισα το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να είμαι 100% έτοιμος, όμως, δεν μπορώ να μην πάω και να μετανιώσω στη συνέχεια γι’ αυτό. Θα πάω εκεί, να μπω στον προκριματικό, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ελπίζοντας πως δεν θα νιώσω καμία ενόχληση και θα αξιολογήσω και πάλι την κούρσα μου και την κατάσταση του σώματός μου μετά. Θέλω να έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ μέσα στον αγώνα το χρυσό που πήρα στη Γλασκώβη. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο για κανένα πρωταθλητή Ευρώπης, ιδιαίτερα σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες, να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όμως θέλω να το προσπαθήσω μέσα στο γήπεδο», ήταν κάποια από τα λόγια του Μίλαν Τράικοβιτς, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για την Πολωνία.

Ουσιαστικά ο πρωταθλητής Ευρώπης πάει στο Τόρουν χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως τους αγώνες που θα επιθυμούσε, αφού αγωνίστηκε μόνο

στο Φέιτβιλ του Άρκανσας στις 7 Φεβρουαρίου. «Θα ήταν πιο καλά να έκανα κάποιους αγώνες προηγουμένως, οι οποίοι θα με βοηθούσαν να βελτιώνομαι και να συνηθίσω ξανά το πιστόλι του αφέτη, αφού λόγω κορονοϊού χάσαμε την περσινή χρονιά. Όμως, αυτό δεν με ανησυχεί και τόσο, γιατί ξέρω τι δουλειά έχω κάνει και τι μπορώ να κάνω σε μια κούρσα, φτάνει να είμαι απόλυτα υγιής. Θα έχω τα προκριματικά και εκεί ελπίζω πως θα κάνω σωστή κούρσα, να περάσω ημιτελικό και βλέπουμε», πρόσθεσε ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Μπορεί να βρίσκεται στην Κύπρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μακριά από το προπονητικό κέντρο «Άλτις» στο Φοίνιξ της Αριζόνα και τον προπονητή του Αντρέας Μπεμ, όμως, έχουν καθημερινή επαφή και συζητούν τα πάντα και για τον τραυματισμό του και για το πρόγραμμα που πρέπει να κάνει τώρα, πριν από το Ευρωπαϊκό Κλειστού. Ο Μίλαν Τράικοβιτς αναχωρεί την Τετάρτη (3/3/21) το μεσημέρι για το Τόρουν, με ενδιάμεσο σταθμό τη Βιέννη και πρώτο προορισμό στην Πολωνία το Βρότσλαβ.

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3/21

14:05 Προκριματικά 60μ. με εμπόδια

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/3/21

14:05 Ημιτελικοί 60μ. με εμπόδια

18:00 Τελικός 60μ. με εμπόδια


btm