Ο προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Μιχάλης Σεργίου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου για την επιστροφή στην δράση του πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας.

Αναλυτικά:

Για την επιστροφή στα γήπεδα: «Μετά από 8 εβδομάδες, νιώθουμε σαν να ξεκινούμε από την αρχή. Σαν να είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Υπάρχει ένας ενθουσιασμός από όλους. Όλο αυτό τον καιρό τηρούσαμε τους κανονισμούς και τα μέτρα. Οι προπονήσεις με τα 4 άτομα ήταν δύσκολες, χαλάει η χημεία στην ομάδα, αλλά και για εμάς τους προπονητές που σπαταλούσαμε πολλές ώρες στο γήπεδο. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να κυλήσουν όλα ομαλά».

Για τον στόχο της ομάδας: «Ο στόχος μας ήταν από την αρχή το πρωτάθλημα, είμαστε στην πρώτη θέση και πρέπει να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Από εμάς εξαρτάται, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Όσο επηρεαζόμαστε εμείς, επηρεάζονται όλες οι ομάδες. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες ξεκινάμε από τον ίδιο παρονομαστή».

Για τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας: «Κάθε κατηγορία έχει τις ιδιαιτερότητές της, αφού ανεβαίνει και το επίπεδο. Κάθε χρονιά κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις για να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε στην ομάδα μας να έχουμε μόνο κύπριους. Δεν είναι κανόνας, αλλά το θέλω εγώ προσωπικά και η διοίκηση της ομάδας».

Για την ομάδα γενικότερα: «Η ομάδα βγάζει μία υγεία προς τα έξω, τα παιδιά έχουν ο καθένας τον δικό τους ρόλο, είναι σωστοί ως προς την ομάδα, δεν επεμβαίνει κανένας. Επίσης στα αποδυτήρια υπάρχουν καλά παιδιά, όταν υπάρχει αυτή η χημεία, όλα μπορούν να πάνε καλά».

Για το προπονητικό κέντρο: «Είναι πολύ σημαντικό, νιώθεις σαν το σπίτι σου. Ήταν πολύ δύσκολο να πηγαίνουμε τα προηγούμενα χρόνια από γήπεδο σε γήπεδο για προπονήσεις.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα: «Σίγουρα μπορεί να πάει ψηλότερα η ομάδα. Προς το παρόν όμως ο στόχος μας είναι η άνοδος στην Β’ κατηγορία. Η ομάδα μπορεί να πάει όσο πιο ψηλά θέλει. Υπάρχει η διοίκηση που στηρίζει την ομάδα, όπως και ο κόσμος. Μπορεί να είναι μακριά από τα γήπεδα, παρόλα αυτά τους νιώθουμε δίπλα μας».

Για την πρώτη κατηγορία: «Είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων, αν δεν υπήρχε η πανδημία θα ήταν ακόμα πιο ανταγωνιστικό. Εγώ δεν θυμάμαι περισσότερες από δύο ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Και στην κάτω ζώνη είναι πολύ ανταγωνιστικό αν εξαιρέσουμε την Καρμιώτισσα που έχει μείνει λίγο πίσω. Δίνω ένα προβάδισμα σε ΑΕΛ και Ομόνοια για το πρωτάθλημα, αλλά θα κριθεί στο τέλος».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ