Ο προπονητής της Δόξας, Κώστας Σακκάς, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για το πρωτάθλημα: «Η άποψή μου είναι ότι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε αριθμό ομάδων. Το θέμα είναι τι εφόδια δίνονται στις ομάδες για να χτιστούν. Αν θέλουμε να βλέπουμε παρακάτω, για την Εθνική ομάδα και τον κύπριο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να έχουμε περισσότερες ομάδες για να παίζουν. Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα μπορούμε να έχουμε και με περισσότερες ομάδες για πολλούς λόγους».

Για τον αριθμό των ομάδων: «Κάθε χρονική περίοδο που θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρό μας, θα πρέπει να το βλέπουμε από πολλές γωνιές. Δεν έχει σημασία η χρονική στιγμή. Αν πρέπει να γίνει τώρα, να γίνει τώρα. Έτσι και αλλιώς άλλαξε ήδη μια φορά η προκήρυξη. Θέλουμε να βγάλουμε ποδοσφαιριστές για τις εθνικές ομάδες, θέλουμε περισσότερους κύπριους να αγωνίζονται και περισσότερους προπονητές να δουλεύουν. Γιατί να μην γίνει τώρα, που κάποιες ομάδες έχουν εξαντληθεί οικονομικά από την πανδημία; Αν λιγοστέψουμε τις ομάδες, ένας μεγάλος αριθμός παικτών, προπονητών, φυσιοθεραπευτών, θα μείνουν άνεργοι. Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι στις πιο κάτω κατηγορίες, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπορούν να κοπούν οι ελπίδες σε μικρές ομάδες που ονειρεύονται να βγουν στην πρώτη κατηγορία και να είναι ανταγωνιστικοί».

Για τον προγραμματισμό: «Οι μικρές ομάδες με καλύτερο προγραμματισμό, με καλύτερη οικονομική διαχείριση, μπορούν να στήσουν πολύ καλές ομάδες και να είναι ανταγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα».

Για τις 16 ομάδες στην Α’ κατηγορία: «Θα μπορούσαν να είναι και 16 ομάδες. Όχι τώρα, αλλά να παίξουμε κάποιες σεζόν με 14 ομάδες και μετά να γίνουν και 16, ώστε να έχουμε περισσότερους κύπριους παίκτες και προπονητές».

Για το παιχνίδι με Εθνικό: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, εμείς προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουμε κάποια προβλήματα που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε, είχαμε κάποιες ατυχίες. Καταλαβαίνεται πως οι ομάδες που παίρνουν βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές, έχουν καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για τα αγωνιστικά: «Έχουμε κάποιο θέμα με τον Μουχτάρη, σήμερα θα μπει στις προπονήσεις, ο Γκολομπάρ έχει πρόβλημα, ο Μέσκα το γνωστό θέμα με το τροχαίο, ο Κίτας είναι εκτός λόγω καρτών και ο Χριστοφή λόγω της κόκκινης».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ