• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Νομίζω πως η ΑΕΛ έχει το προβάδισμα» (Ηχητικό)
04/03/2021 14:52
«Νομίζω πως η ΑΕΛ έχει το προβάδισμα» (Ηχητικό)

Ο Σίμος Κρασσάς μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Για την ΑΕΛ: «Ο κάθε ένας είχε τις δικές του προσδοκίες με την έναρξη του πρωταθλήματος. Εγώ ένιωθα λίγο την αισιοδοξία, νομίζω ίσως και καλύτερα από την φιλοσοφία που προσπαθεί να διαπεράσει όλο το προπονητικό τιμ για ένα αποτέλεσμα που να έχει διάρκεια. Υπήρχαν οι δυνατότητες στην ομάδα. Η θέση της και οι εμφανίσεις της είναι ακόμα πιο ευχάριστο».

Για το ρόστερ της ομάδας: «Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσεις να διατηρήσεις μία φιλοσοφία. Γι αυτό είναι υπεύθυνος ο προπονητής και οι παίκτες. Αν το καταφέρεις να το έχεις αυτό, μπορείς να το εκμεταλλευτείς σωστά. Στην ΑΕΛ αυτό βλέπουμε, έχει ένα ρόστερ ισάξιο, που δικαιολογεί τα όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής»

Για τη στήριξη από τη διοίκηση: «Αυτό είναι το δύσκολο σε μία ομάδα. Όταν θέλεις να χτίσεις μία ανταγωνιστική ομάδα. Όταν ένας προπονητής μείνει χρόνια και προσφέρει στην ομάδα, πόσο μάλιστα όταν αυτός είναι ο Κέρκεζ, που είναι χρόνια στην Κύπρο, νομίζω είναι ο καλύτερος συνδυασμός».

Αν θα ήθελε να παίζει μπάλα σήμερα: «Την εποχή δεν θα την άλλαζα. Αν θα ήθελα να παίξω σε ένα τέτοιο ντέρμπι, εννοείται. Πρώτα από όλα δεν θα υπάρχει παρουσία κόσμου, που αφαιρά πολλούς πόντους από την εικόνα του παιχνιδιού. Ακόμα ένας λόγος είναι ότι οι φουρνιές που είναι στις ηλικίες τις δικές μας, που κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο σε μεταβατικά στάδια, που μπορούσε να υπάρξει ένας δεσμός μεταξύ οπαδού και παίκτη, έδινε μία άλλη δυναμική όταν πήγαινες να παίξεις σε ένα ντέρμπι. Οι συνθήκες με το πως το αντιλαμβανόμασταν τότε, με σήμερα, είναι διαφορετικές και νομίζω πως είναι μη αναστρέψιμες».

Για τις αλλαγές των εποχών: «Δεν θεωρείται δεδομένη η παρουσία του κόσμου. Ότι μου δίνεις, σου το δίνω πίσω. Αυτό δεν βοήθησε και η εξέλιξη του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Γενικότερα οι συνθήκες που δίνουμε στον κόσμο για να πάει στο γήπεδο, είμαστε πολύ πίσω. Πρέπει να ευχαριστιέται ο κόσμος που πάει στο γήπεδο. Υπάρχει και η υπερπληροφόριση, τα προβλήματα που υπάρχουν και πολλά άλλα. Τώρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές και ο κόσμος απέχει».

Για το πρωτάθλημα: «Θα ήθελα να διατηρήσω την αισιοδοξία μου. Νομίζω πως η ομάδα μου έχει το προβάδισμα. Βέβαια, μπαίνοντας στα πλέι οφ, η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Αν καταφέρει να συντηρηθεί στα επίπεδα που είναι σήμερα, τότε μπορεί να τα καταφέρει. Είμαι αισιόδοξος».

Για το αν η ΑΕΛ και η Ομόνοια είναι οι πιο σταθερές ομάδες: «Όχι. Αναλόγως πως ενοείται το πιο σταθερός. Αν παρατηρήσουμε τα παιχνίδια μεταξύ τους, τότε θα καταλάβεις αρκετά πράγματα. Υπάρχει ποιότητα σε όλες τις ομάδες».

Για το Ομόνοια-Ανόρθωση: «Όσο βαθμολογικά υπάρχει μαθηματική ελπίδα, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Πιστεύω πάντως πως στην Λευκωσία θα κερδίσει η Ομόνοια. Νομίζω πως είναι σε καλύτερη κατάσταση. Της δίνω το προβάδισμα. Έχουμε δει πολλές φορές διαφορές 5-6 πόντων να ανατρέπονται».

Για το ΑΠΟΕΛ: «Όταν το ζεις αυτό κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, νιώθεις πως υπάρχει κενό. Όμως είναι μέρος του ποδοσφαίρου και από τη στιγμή που μπαίνει σε μία διαδρομή που είναι δύσκολη για κάθε ομάδα, να σε πάρει η κατρακύλα, μπορεί να συμβεί. Όμως το ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, έχει τους ανθρώπους της και θα επιστρέψει. Όμως το να συμβαίνει αυτό, είναι και στην ομορφιά του ποδοσφαίρου. Για το κύπελλο, θα παίξει ένα τελευταίο χαρτί με την Ομόνοια. Αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται από την κατάσταση της ομάδας την ημέρα του παιχνιδιού, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα: «Ο Μαέ και ο Τόρες είναι οι δύο παίκτες που πιστεύω πως είναι κινητήριος μοχλός της ΑΕΛ. Αυτοί οι δύο στην φετινή χρονιά μου κίνησαν το ενδιαφέρον, όπως και ο Άντονι Γεωργίου σαν νέα προσθήκη. Από άλλες ομάδες ο Λέτσιακς της Ομόνοιας είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Όλες οι ομάδες έχουν καλούς παίκτες, αλλά το θέμα είναι το πως θα δέσουν μαζί».

Για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα: «Για τη φετινή σεζον, ξεκάθαρα η υπόθεση τίτλου έχει κριθεί. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι διεκδικούν την Ευρώπη. Σκαμπανεβάσματα από πολλές ομάδες, σε ένα πρωτάθλημα που νομίζω πως σε σχέση με το παρελθόν, είναι από τα πιο αδιάφορα. Και εκεί υπάρχουν προβλήματα διαφθοράς, ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο».


btm