• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«To Δ.Σ περιμένει διευκρινίσεις από τον κ.Κυριακίδη»
05/03/2021 10:38

 

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.  

Για τα δύο προσεχές παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ: «Είναι δύο παιχνίδια που το καθένα έχει την δικιά του σημασία. Αυτή την στιγμή είναι σημαντικό να συλλέγουμε βαθμούς και να βλέπουμε την ομάδα να αναπτύσσεται. Στην Β’ φάση του πρωταθλήματος υπάρχει ευκαιρία για τον κόουτς να δοκιμάσει κάποια πράγματα και να εξετάσει κάποιους ποδοσφαιριστές αλλά σίγουρα είναι και η συγκομιδή των βαθμών πολύ σημαντική. Για το παιχνίδι της Τετάρτης θα πω μόνο ότι είναι τεράστια σημασίας, καθώς είναι ο μοναδικός δρόμος για εμάς για έξοδο στην Ευρώπη».

«Η φιλοσοφία που υπάρχει πάντα στο ΑΠΟΕΛ είναι να αξιολογηθούν οι ποδοσφαιριστές, σε κάθε παιχνίδι και αν μπορούν να ανταποκριθούν για να αγωνίζονται στην ομάδα. Κάθε ματς είναι τεστ αξιολόγησης για όλους τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ. Σίγουρα θέλουμε νίκες. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με τα αουτσάιντερ να έχουν νικήσει πιο δυνατές ομάδες και αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ανταγωνισμός και στα δύο γκρουπ. Για εμάς ο στόχος είναι και θα είναι να παίρνουμε το τρίποντο σε κάθε παιχνίδι».

Για τον λόγο που συμβαίνει αυτό φέτος: «Τα τελευταία πέντε χρόνια οι παράμετροι έδειχναν πως υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα μας. Τώρα αν προστέθηκε το στοιχείο της αφαίρεσης της δυναμικής της έδρας είναι άλλο και το βλέπουμε να συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη. Όταν το στοιχείο του κόσμου έχει αφαιρεθεί και παίζεις σε γήπεδα «εκκλησίες» χωρίς ένταση, αντιλαμβάνεστε ότι έφυγε ένα στοιχείο που έπαιζε μεγάλο ρόλο. Αν μια ομάδα είναι καλή όμως και σταθερή τότε μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και εντός και έκτος έδρας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δείχνουν ότι πολύ πιθανόν να έχουμε ανταγωνισμό μέχρι το τέλος και όχι μόνο στην μάχη του τίτλου αλλά και στο Β’ γκρουπ. Αυτό που γίνεται στο Β’ γκρουπ δεν έχει ξανά γίνει, η διαβάθμιση δηλαδή του 50% των ομάδων που αγωνίζονται στο δεύτερο γκρουπ».

Για το αν θα ξανά έρθει πρόταση από ομάδες για 14 ομάδες: «Εμάς η θέση μας δεν αλλάζει, η εισήγηση μας πέρασε 100%. Είναι μία αντίληψη που δεν μπορεί να αλλάξει, είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί από όλους για τις 12 ομάδες. Αν θα υπάρξει νέα εισήγηση για 14 ομάδες, αυτό που θα αναφέρω είναι να μην βλέπουν μόνο τους αριθμούς αλλά θα πρέπει να δουν την λειτουργικότητα. Τις εγκαταστάσεις, την ποιότητα σε αυτές για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να είναι επιπέδου που θα βοηθάνε το πρωτάθλημα. Πρέπει να υποστηρίζουν τις εισηγήσεις με σχεδιασμό και αποφάσεις που δυστυχώς από την Κύπρο λείπουν αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να παρθεί απόφαση με σωστό σχεδιασμό και να έχουν όλοι την σωστή αντίληψη».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: « Εφραιμ, Μπερν και Γκάρνερ θα είναι εκτός, οι δύο λόγω τραυματισμού ο τρίτος λόγω τιμωρίας. Αναμένουμε και την τελευταία προπόνηση για να δούμε και τις επιλογές του κόουτς. Ακόμη και να παρακολουθήσει κάποιος τις προπονήσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιους θα διαλέξει. Κανείς δεν ξέρει αν θα είναι καν στην αποστολή. Δεν βγάζεις συμπέρασμα από αυτό. Θα αναμένουμε σήμερα για να δούμε ποιοι θα είναι στην αποστολή της ομάδας»

Για την ανακοίνωση του Θεόδωρου Κυριακίδη: «Αρχίκα να πω ότι είναι δικαίωμα του κάθε μετόχου να υποβάλει υποψηφιότητα από την στιγμή που υπάρχει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αναμένουμε όλες τις λεπτομερείς όσον αφορά την Γενική Συνέλευση και κάποιές ερωτήσεις που αποστείλαμε στο Υπουργείο Υγείας για να δούμε αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αναμένει τις 16 Μαρτίου για εκ νέου χαλαρώσεις. Όσο και να ρωτάς κανείς δεν σου απαντάει και αυτό είναι λογικό. Αναμένουμε την αξιολόγηση της κατάστασης και να πάρουμε απάντηση. Υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για παρουσία στην Γενική Συνέλευση που απλά να σας πω ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον και προσπάθούμε να βρούμε χώρο για να φιλοξενήσει πέραν τον 500 ατόμων. Έχουμε απευθυνθεί για ψηφιακή λειτουργία. Εδώ δεν μιλάμε για εκλογές απλά, το θέμα είναι η συμμετοχή. Είναι μια Γενική Συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και από πλευράς διοίκησης να απαντήσει σε κάποια πράγματα και του κόσμου που θέλει να ρωτήσει. Έχει γίνει ψηφιακά για τον Απόλλωνα αλλά με 25 άτομα. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων δεν ξεκίνησε ακόμη. Τώρα εμείς απαντήσαμε στον κύριο Κυριακίδη για να τοποθετηθεί γι’ αυτά που έγραψε στην ανακοίνωση του και αναμένουμε τις διευκρινήσεις του. Όλοι θεωρώ έχουν ως στόχο το καλό του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να είναι όλα ξεκάθαρα και κατανοητά στον κόσμο της ομάδας, πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα γι’ αυτό γίνονται τώρα δύο έλεγχοι. Είχαμε και την τοποθέτηση του κύριου Δημητρίου, έχει ξεκινήσει η δουλειά του και συνεχίζεται και όλα αυτά τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι εργαλεία για μακροπρόθεσμο στόχο και σκοπό. Τώρα πρέπει να διαχωρίσουμε το αγωνιστικό και να είμαστε δίπλα στην ομάδα και το διοικητικό κομμάτι που είναι εντελώς διαφορετικό και να λειτουργούν όλοι για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα τοποθετηθεί ο κύριος Πετρίδης. Με βάση τις εξελίξεις που θα προκύψουν, σαφώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και τους ορισμούς που θα υπάρξουν ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης».

«Όταν ορίστηκε η Έκτακτη Γενική θα είχε τρεις διαφορετικές άρσεις των μέτρων γι’ αυτό ορίστηκε στις 23 Μαρτίου. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί και τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Προσπαθούμε για ειδική άδεια για να μπορέσει να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία. Από εκεί και πέρα ότι γινόταν να γίνει έγινε και πλέον αναμένουμε».


btm