Ο Απόλλωνας στην τρέχουσα σεζόν αξιοποίησε την έδρα του λιγότερο σε σχέση με τους τρεις βασικούς ανταγωνιστές του.

Ο σοφός λαός λέει πως «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει». Ο Απόλλωνας είναι η ομάδα η οποία… παίνεψε το σπίτι της λιγότερο από τους τρεις βασικούς ανταγωνιστές της για τον τίτλο, Ομόνοια, ΑΕΛ και Ανόρθωση. Που στηρίζεται αυτό; Ασφαλώς στο γεγονός πως μέτρησε τους περισσότερους χαμένους βαθμούς συγκριτικά με τους πιο πάνω αντιπάλους του εντός έδρας. Δηλαδή στο Τσίρειο, στο οποίο οι κυανόλευκοι της Λεμεσού «πλακώθηκαν» πέντε φορές στα 14 μέχρι στιγμής εντός έδρας παιχνίδια τους.

Ο Απόλλωνας από τους 42 διαθέσιμους πόντους σε αγώνες στο Τσίρειο, κέρδισε μονάδα τους 29 που αντιστοιχούν σε εννέα νίκες. Απώλεσε 13 πόντους δηλαδή. Ηττήθηκε τρεις φορές, μία από Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών και δύο από τη συμπολίτισσά του ΑΕΛ, όλες με το ίδιο σκορ (1-2), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Δόξα (1-1) και την Ομόνοια (0-0).
Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι μπορεί να έχουν απώλειες από όλους, δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία να χαθούν μερικοί πόντοι σε εντός έδρας αγώνες, αφού μία ομάδα που διεκδικεί τίτλο μπορεί να μετριάσει τη χασούρα από ικανοποιητική «σοδειά» μακριά από το «σπίτι» της. Για τον Απόλλωνα όμως, ισχύει κάπως το αντίθετο.

Το γεγονός πως η ομάδα της Λεμεσού υστερεί έναντι των ανταγωνιστών του όσον αφορά στην εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή του, είναι σημαντικό καθότι κάθε πόντος που χάνεται στο Τσίρειο, είναι καθοριστικός. Διότι σήμερα αποδεικνύεται πως έδωσε το δικαίωμα σε ΑΕΛ και Ομόνοια να είναι πιο ψηλά με +3 και +4 βαθμούς αντιστοίχως. Αν και οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, αυτό είναι στοιχείο που μοιάζει με το νόμισμα που έχει δύο όψεις. Η διαφορά μπορεί να καλυφθεί μεν, αλλά αν ο Απόλλωνας είχε τουλάχιστον τους μισούς χαμένους πόντους στην τσέπη του, θα ήταν αυτός στην κορυφή.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη λοιπόν, ένα από αυτά τα οποία καλείται να πράξει, είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο αν είναι εφικτό την έδρα της και να διεκδικήσει με αξιώσεις όσους περισσότερους πόντους μπορεί μακριά από το Τσίρειο. Από τη στιγμή που στην ομάδα υπερηφανεύονται πως η ποιότητα είναι μεγάλη στο ρόστερ, χρειάζεται να βρεθούν και οι τρόποι να έλθει η σταθερότητα που αφορά σε μαζεμένες νίκες.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ