• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Στο ΑΠΟΕΛ έχουν DNA πρωταθλητισμού/ Προβάδισμα στην Ομόνοια» (Ηχητικό)
08/03/2021 12:07

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Μέσα σε όλα» με τον Χρήστο Παπακώστα, μίλησε ο χρυσός Ευρωπαίος σκόρερ και πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Μαχλάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ήταν μία μεγάλη απόφαση να έρθω στο ΑΠΟΕΛ και χαίρομαι που το έπραξα γιατί ήρθα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και με τόσο κόσμο. Η Ανόρθωση ξεκίνησε τα κατορθώματα στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς ξεκινήσαμε για το ΑΠΟΕΛ κάτι καλό και το συνέχισαν οι επόμενοι που ήρθαν στην ομάδα. Για εμένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και είμαι χαρούμενος που τελείωσα την καριέρα μου στον ΑΠΟΕΛ. Πανηγυρίσαμε το νταμπλ αν δεν κάνω λάθος όταν τελείωνα την καριέρα μου».

«Είναι πρωταθλήτρια ομάδα το ΑΠΟΕΛ και ήταν πολύ καλή εμπειρία για μένα να κάνω πρωταθλητισμό σε τέτοιο σύλλογο, συνδέθηκα με τον κόσμο με τα παιδιά ήταν δύο εκπληκτικά χρόνια για εμένα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ και θα έλεγα στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να πάει χωρίς δεύτερη σκέψη στο ΑΠΟΕΛ».

«Είναι πολύ καλό να έρχονται ποιοτικοί παίκτες στην Κύπρο και βλέπουμε να συνεχίζεται αυτό μέχρι και σήμερα. Είναι και ο λόγος που η Κύπρος πέρασε την Ελλάδα στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, αυτό δείχνει ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και ευχάριστο και έχει ανέβει επίπεδο».

«Έγινε πολλές φορές να με ρωτήσουν για την Κύπρο και προπονητές, που είχαν πρόταση από συλλόγους. Τους είπα τα καλύτερα, ότι είναι ένα πρωτάθλημα με καλούς ποδοσφαιριστές ένα νησί πανέμορφο έχω την καλύτερη άποψη για όλους στην Κύπρο και δύο χρόνια το ευχαριστήθηκα πολύ. Έχω κρατήσει φιλίες και επαφές, όπως με τον Μαρίνο Σατσιά, Νούνο Μοράις, Χρήστο Κόντη και με πολλούς άλλους».

«Ο Γιοβάνοβιτς ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που γνώρισα στην καριέρα μου, ένας μεγάλος δάσκαλος που το απόδειξε στην πορεία του στο ΑΠΟΕΛ και ο Χρήστος Κόντης έχει μάθει πάρα πολλά από αυτόν και έχει εξελιχθεί πολύ και μπορεί και αυτός να κάνει πολλά πράγματα, το μέλλον του ανήκει και μακάρι να έρθει στην Κύπρο να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα».

«Οι αλλαγές προπονητών έχουν να κάνουν και από το επίπεδο των ομάδων και την πίεση του κόσμου όπως γίνεται τώρα με το ΑΠΟΕΛ. Όταν δεν πάει καλά μια χρονιά η ομάδα τότε υπάρχει πρόβλημα και σε αυτές τις περιπτώσεις δυστυχώς την πληρώνουν οι προπονητές. Να μην ξεχνάμε τι έχουν προσφέρει αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, τώρα μία ή δύο χρονιές να μην είναι καλή η ομάδα δεν πρέπει να τους σταυρώσουμε. Και η Ομόνοια και η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας όλοι το έχουν περάσει. Το έχουν ζήσει και μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, δεν μπορείς να είσαι όπως θες κάθε χρονιά. Νομίζω στο ΑΠΟΕΛ έπαιξε ρόλο ότι δυνάμωσαν κι’ άλλες ομάδες, τα τελευταία χρόνια και ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ, η Ανόρθωση έχουν γίνει πολύ δυνατές. Ίσως για κάποιους έχει κλείσει ο κύκλος, σε κάθε ομάδα βλέπεις τα προβλήματα και τα λύνεις και νομίζω στον ΑΠΟΕΛ είναι τόσο έμπειροι και έχουν στο DNA του τον πρωταθλητισμό και θα βρουν τον δρόμο τους».

«Μου έχει κάνει εντύπωση η Ομόνοια και από τα ευρωπαϊκά της ματς, έχουν έναν πολύ καλό προπονητή που ξέρει τι θέλει με πολύ καλούς παίκτες. Έχει ομορφύνει πολύ το κυπριακό ποδόσφαιρο, με τέσσερις ομάδες φέτος να πρωταγωνιστούν, και οι άλλες ομάδες έγιναν πολύ καλές αλλά δίνω προβάδισμα στην Ομόνοια γιατί δείχνει να πατάει πιο καλά στα πόδια της».

«Το μεγαλύτερο επίτευγμα μου το Χρυσό Παπούτσι γιατί για εμάς τους Έλληνες ο στόχος είναι να εδραιωθούμε. Άνοιξε έτσι ο δρόμος και για άλλους ποδοσφαιριστές για να δείξουν ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν πολλά στο ποδόσφαιρο».

«Ο γιός μου έκανε μεταμόσχευση καρδιάς, ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για εμάς, ουσιαστικά ήταν μία πενταετία με πολλές δυσκολίες. Έτσι είναι η ζωή υπάρχουν και αυτά δεν είναι μόνο γκολ και πρωταθλήματα, είναι και αυτά τα σοβαρά προβλήματα της ζωής. Να έχουμε όλοι θετική σκέψη αυτός είναι ο τρόπος να προχωράμε».


btm