Με συνδυασμό στoχευμένων  μέτρων θα πάει σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, στην αυριανή κρίσιμη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπως αποφασίστηκε μετά τις συνεχείς  συζητήσεις του Υπουργού, τόσο με την τεχνική επιτροπή όσο και με την επιδημιολογική ομάδα.

Βασικό συμπέρασμα από τις επαφές με την επιδημιολογική ομάδα είναι πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και γίνονται ακόμη δυσκολότερα λόγω και των μεταλλάξεων του ιού.

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα έχουν ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση των εστιών μετάδοσης εκεί και οπού εντοπίζονται.

Επί της ουσίας οι οριστικές αποφάσεις θα κλειδώσουν στην συνεδρία του Υπουργικού και θα ανακοινωθούν στις 11 και 30 από τον Υπουργό Υγείας.

Ο Υπουργός αναμένεται να προσχωρήσει σε μία αναλυτική παρουσίαση της κατάσταση στα νοσοκομεία καθώς και των σοβαρών εστιών μετάδοσης που εντοπίζονται ανά την Κύπρο.

Θολό παραμένει και το πεδίο σε σχέση με το τι θα γίνει με τους χώρους εστίασης που με βάση τον προγραμματισμό που είχε γίνει ανοίγουν την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Πάντως αυτό που έχει ήδη αποκλειστεί είναι τα μέτρα να έχουν τοπικό χαρακτήρα. Δεν αναμένεται δηλαδή να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που να βάζει στο στόχαστρο οποιαδήποτε επαρχία καθώς τα στοχευμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν οριζόντια μορφή.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ