Η Εθνική ομάδα έδωσε και το δεύτερο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στους Κροάτες στην πόλη της Ριέκα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 1-0, αφήνοντας μία ικανοποίηση από το γεγονός πως δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και δέχτηκε ένα γκολ από μία άτυχη στιγμή.

Κατά την περιήγησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα όσα γράφτηκαν από τον κόσμο, υπήρχε μία κοινή γραμμή που συνάδει με αυτή της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας. Δηλαδή τα περισσότερα σχόλια έδειχναν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, παρά την ήττα. Αυτό είναι λογικό, καθώς απέναντί μας είχαμε την φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Άρα η ήττα από έναν τέτοιο σπουδαίο αντίπαλο και με τον τρόπο που ήρθε, είναι σπουδαίο πράγμα.

Υπάρχει όμως και μία άλλη άποψη, αυτή που αναφέρει πως θα έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο η Εθνική μας ομάδα και να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης…

Αντικειμενικά, ναι θα μπορούσε να το κάνει. Ίσως αν ανέβαιναν λίγο πιο ψηλά οι γραμμές στα τελευταία στάδια του αγώνα, να δημιουργούσε η Εθνική μας κάποια ευκαιρία ακόμα, που να έφερνε το γκολ. Βέβαια μιλάμε πάντα για… ρίσκο.

Το ρίσκο, όπως όλοι ξέρουμε, μπορεί να βγει, μπορεί και να μην βγει. Αν δεν έβγαινε και η Εθνική μας δεχόταν ένα ή δύο γκολ στο τέλος του παιχνιδιού, θα χαλούσε όλη η συνολική εικόνα που έβγαλε στο παιχνίδι. Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο το 1-0, άλλο το 3-0…

Αυτό που βλέπουμε από τον κύριο Κωστένογλου, είναι η προσπάθεια να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, που να προσέχει τα νώτα του σε πρώτη φάση και μετά να κοιτάζει την επίθεση. Μία καλή συνταγή για την ομάδα μας, που έχει τα φόντα να κάνει καλά πράγματα στον όμιλο, αρκεί να ακολουθηθεί το πλάνο που έχει τεθεί και να στηριχθεί από όλους.

ΥΓ. Με τον όρο «καλά πράγματα» δεν εννοώ πρόκριση. Για να μην παρεξηγηθούμε.

ΥΓ2. Άτυχος ο Δημητρίου, ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στον τερματοφύλακά μας.

ΥΓ3. Άτυχος και ο Μιχαήλ που τον αντικατέστησε. Στην πρώτη φάση να δέχεσαι γκολ από τέτοιο τρόπο, δεν βοηθά στην ψυχολογία. Παρόλα αυτά, στάθηκε καλά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και μπράβο του.

ΥΓ4. Το «μπαμ» του Λουξεμβούργου μέσα στην Ιρλανδία, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως μία μικρή χώρα που δουλεύει σωστά, μπορεί να κάνει πολλές εκπλήξεις. Οι αθλητές του Λουξεμβούργου (σε όλα τα αθλήματα) μπορεί να είναι ερασιτέχνες, δουλεύουν όμως επαγγελματικά!

Αντώνης Κατσαρός


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ