• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έβγαλε» ψυχή και πάθος και πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ ο ΟΦΗ
03/04/2021 19:26
«Έβγαλε» ψυχή και πάθος και πήρε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ ο ΟΦΗ

Νίκη-χρυσάφι για την συνέχεια πέτυχε ο ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. Οι Κρητικοί επικράτησαν με σκορ 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να πάρουν οξυγόνο σχετικά με την υπόθεση παραμονή. Ο ΠΑΣ μπορεί να προηγήθηκε με γκολ του Παμλίδη στο φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο οι γηπεδούχοι με ψυχικά αποθέματα και με πάθος-ένταση κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και εν τέλει να πάρει και τη νίκη.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερη διάθεση και όρεξη να επιτεθεί και να γίνει απειλητικός στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα στο 7ο λεπτό ο Σαρδινέρο έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-0, όταν σε σουτ σουτ που επιχείρησε και με εξουδετερωμένο τον Λοντίγκιν, ο Πέερσμαν βρέθηκε από μηχανής θεός και έβγαλε την μπάλα προτού εκείνη περάσει την τελική γραμμή.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες γενικότερα δεν δημιούργησαν πολλές τελικές προσπάθειες, με τους ποδοσφαιριστές να αρέσκονται σε ένα παιχνίδι κέντρου με σκληρές μονομαχίες, και αρκετή δύναμη. Ούτε ο ΟΦΗ, αλλά ούτε και ο ΠΑΣ δημιούργησαν ευκαιρίες από τα άκρα, ενώ κανείς παίκτης δεν κατάφερε να πάει στο ένας με ένα για να δημιουργηθεί υπεράριθμα προς την αντίπαλη άμυνα.

Και ενώ όλα κυλούσαν έτσι ώστε οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με 0-0, ήρθε μια φάση στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους προκειμένου να αλλάξει τελείως την κατάσταση του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα στο 45+3 ο Ελευθεριάδης «τρύπωσε» στην μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, πήγε να σκάψει την μπάλα με τον Βάτερμαν να αποκρούει και στην συνέχεια τον Ελευθεριάδη να πλασάρει προ κενής εστίας για να «σκοτώσει» τους Κρητικούς στην τελευταία φάση που διαδραματίστηκε στο πρώτο μέρος. Ήταν μια αμυντική ολιγωρία η οποία έμελλε να έρθει σε ένα «νεκρό» επί της ουσίας σημείο από την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι το πλήρωσαν με το γκολ που δέχτηκαν.

Με την έναρξη του Β ημιχρόνου ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει το γρήγορο γκολ που έψαχνε προκειμένου να ισοφαρίσει γρήγορα σε 1-1. Συγκεκριμένα ο Κάργας έκανε ένα κακό κοντρόλ με τον Σαρδινέρο να τσιμπά την μπάλα να βγαίνει απέναντι από τον Λοντίγκιν και με ένα εκπληκτικό κρέμασμα να νικά τον πορτιέρο τον φιλοξενούμενων για να βάλει ξανά τον ΟΦΗ μέσα στο μάτς.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή καθώς στο 58 ο Κάργας έκανε χέρι σε ένα γέμισμα των γηπεδούχων, με τους παίκτες των «ασπρόμαυρων» να διαμαρτύρονται για πέναλτι, και εν τέλει τον Γκορτσίλα να πηγαίνει στο VAR, προκειμένου να τσεκάρει την φάση. Κάπως έτσι ο Έλληνας ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, και από εκεί ο Σολίς με μια ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μάλιστα μετά το γκολ του ο παίκτης του ΟΦΗ δάκρυσε, με τον Λοντίγκιν να φαίνεται στο άλλο πλάνο «σκασμένος» σε ένα τρομερό κοντράστ συναισθημάτων. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε ροντέο. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ από την πλευρά του ο Όμιλος έψαξε για ένα τρίτο τέρμα που θα του έκανε την ζωή ευκολότερη. Ωστόσο τίποτα από τα δυο δεν συνέβη, κάτι που είχε τελικά σαν αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη με σκορ 2-1 και ανατροπή ενάντια στον ΠΑΣ, και παράλληλα να πάρει για πρώτη φορά τρίποντο μετά από τρείς μήνες!

Με αυτόν τον τρόπο οι Κρητικοί έφτασαν τους 23 βαθμούς και παρέμειναν πάνω από τον Παναιτωλικό, αλλά και την Λάρισα που βρίσκονται στις δυο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ ο οποίος σαφώς και δεν κινδυνέυει για υποβιβασμό έμεινε στους 34 βαθμούς, όσους έχει και ο Βόλος.


btm