Η κάρτα φιλάθλου έφερε την αλλαγή και ο κορονοιός την «καταστροφή» αφού με την εμφάνιση του ιού μπήκε απαγορευτικό για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα διότι στην πρώτη προ πανδημίας περίπτωση δεν στερήθηκε ποτέ αυτό το δικαίωμα πάρα μόνο η είσοδος χωρίς την επίδειξη προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα εκεί που άρχισε να γίνεται αποδεκτή η νέα τάξη πραγμάτων και τα φαινόμενα βίας να έχουν εξαλειφθεί με μεμονωμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς εισέβαλε η ίωση για να ψαλιδίσει την διχογνωμία  των φιλάθλων  στο περιβόητο  ζήτημα καθιέρωσης ταυτοτήτων στο χώρο του ποδοσφαίρου μας.

Λες… και ο ιός ήταν «βαλτός» για να αποβάλει το κακό πνεύμα της αντιλογίας.

Ασφαλώς τα επιστημονικά σενάρια στη βραχονησίδα Κύπρος πάντοτε θα προβάλλουν ως εχέγγυο στις όποιες αποφάσεις αν και… νοείται εμπαιγμός στην συνείδηση του κόσμου και γενικότερα του απλού πολίτη.

Δεν θα αρνηθούμε διάφορα σενάρια συνομωσίας εκτός και εντός ποδοσφαίρου και μένουμε ως εδώ προς το παρών γιατί τα προβλήματα είναι ήδη πολλά και ευρύτερα βασανιστικά στην κοινωνία…

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια από τον περασμένο Μάρτιο ίσως αποτελέσει ένα «δίδαγμα» ότι η ζωή δεν θέλει πείσμα αλλά αναθεωρήσεις. Να δημιουργήσουμε νέες ισορροπημένες βάσεις τόσο κοινωνικά όσο ποδοσφαιρικά και να διδάξουμε ότι ο σεβασμός κερδίζεται και δεν επιβάλλεται.

Με ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο θελημένα και ίσως άθελα υποκύπτεις σε ένα καταιγισμό ποδοσφαιρικών παιχνιδιών από το πρόσφατο παρελθόν και διερωτάσαι ποια είναι η σημασία του ποδοσφαίρου χωρίς μαγεία στις εξέδρες, εκδηλωτικότητα οργανωμένων συνόλων, συνθήματα και όλα όσα προσθέτουν μια αλλιώτικη νότα σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Προνοούμε  για να μην χαθούμε..

Η «τρέλα» του Κύπριου ποδοσφαιρόφιλου είναι δεδομένη και ασυγκράτητη και μάλλον μοναδική και θα ήταν λυπηρό να μην βρεθεί η χρυσή τομή για την επάνοδο όλων..

Βέβαια δεν μπορεί να γίνει τώρα αφού το απαγορεύουν οι συνθήκες αλλά ας προετοιμάσουμε το έδαφος με το τέλος της της πανδημίας.

Χωρίς εγωισμό και εγωπάθεια να επανέρθει το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου όχι προς κατάργηση αλλά προς βελτίωση του νόμου που δεν επιβάλει και περιορίζει τα δικαιώματα του Κύπριου φιλάθλου.

Η ανάγκη του κόσμου για επάνοδο σε ρυθμούς κανονικότητας είναι φανερή από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί και το ποδόσφαιρο αποτελεί μια σανίδα σωτηρίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ