Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ στο Kerkida.net για την  ικανοποίηση του Σέρβου αρχιδιαιτητή μας ΜΙΛΟΡΑΝΤ ΜΑΖΙΤΣ  περί διαιτησίας του Μάρκο Γκουίντα στο μεγάλο ντέρμπι του Τσιρείου.

Oι συνάδελφοι έκαναν σωστά την δουλειά τους και χαίρομαι που παρουσιάζουν αυτές τις πληροφορίες γιατί μου δίνουν πάσα να σχολιάσω κάποια πράγματα που σκέφτομαι εδώ και ημέρες. 

Όταν ο κ.Μάζιτς δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την επιλογή του Ιταλού ρεφ, τι  ακριβώς εννοεί;

α. Ότι φέραμε ένα διαιτητή που κόστισε στην KOΠ σχεδόν 10.000 ευρώ όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες μας κοστίζει 2.000 ευρώ το κάθε ματς;

β. Ότι φέραμε ένα διαιτητή που κάνει τεράστια ντέρμπι στην χώρα του και στην Ευρώπη και ένα τέτοιο παιχνίδι για αυτό θα ήταν παιχνιδάκι, όπως και έγινε τελικά.

γ. Είναι δικαιωμένος που κατάφερε μέσα από τις επιλογές τους-εμμονές του όλο αυτό το διάστημα να διαλύσει τους 2-3 καλούς ρεφ που έχουμε στην Κύπρο για να πανηγυρίζει που έφερε τον Ιταλό.

δ. Είναι δικαιωμένος που κατάφερε να κάνει όλες τις ομάδες, μα όλες τις ομάδες, να τον επικρίνουν κάθε εβδομάδα για το επίπεδο της διαιτησίας μας.

ε. Είναι δικαιωμένος για το ότι θα φορτώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον λογαριασμό της KOΠ για να φέρουμε και άλλους ξένους διαιτητές, όταν απέτυχε να βγάλει τουλάχιστον 2 καλούς ρεφ που δεν θα μασάνε στο γήπεδο και θα διώξουν μακριά το πέπλο της προκατάληψης.

στ. Ή μήπως αισθάνεται δικαιωμένος για το γεγονός ότι δεν έχουμε διαιτητές με προοπτική από τις μικρότερες κατηγορίες να ανέβουν και να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Αν για όλα τα παραπάνω αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος εγώ ένα θα πω ότι… η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Για όλα τα παραπάνω απλά να πω ότι είμαστε με χίλια υπέρ των ξένων διαιτητών για τους γνωστούς λόγους όμως δεν γίνεται για το κατάντημα της διαιτησίας μας να πανηγυρίζει ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την βελτίωση της. Μην τρελαθούμε εντελώς!!!

ΑΛΚΗΣ ΜΠΟΤΣΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ