Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε ακριβώς όπως έπρεπε απέναντι στον Ολυμπιακό, έκανε το καθήκον της και μείωσε στο -1 από την κορυφή.

Δεν άρπαξε απλώς την ευκαιρία η ΑΕΛ απέναντι στον Ολυμπιακό. Την… ξεμάλλιασε! Οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ μετά από τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με την ολοκλήρωση του ντέρμπι Απόλλων – Ομόνοια (1-0), δεν κυριεύτηκαν από καμία πίεση, κανένα άγχος και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Υπήρχε ηρεμία στη συνεργασία τους, έβγαιναν υπομονετικά μπροστά και επιδίωξαν να πλησιάσουν στο προβάδισμα αρκετές φορές πριν από το 42’, σημείο στο οποίο ο Ντανίλο που ήταν και ο κορυφαίος «έσπασε» την αντίσταση των μαυροπράσινων, άνοιξε το σκορ και όλα έγιναν πιο εύκολα όταν ο Μαέ στο 68’ ισχυροποίησε το προβάδισμα γράφοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Παρόλο που για λίγα λεπτά χάθηκε η συγκέντρωση πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να γίνει απειλητικός, η ομάδα του Κέρκεζ ανέκτησε άμεσα τα ηνία της αναμέτρησης, υπάκουσαν στις εντολές κάποιοι παίκτες να επιστρέφουν για να κλείσουν τους χώρους και αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη φετινή ΑΕΛ. Ξέρει να ασκεί πίεση, το κάνει όταν γνωρίζει πως το επιτρέπουν οι συνθήκες και καταφέρνει να παίρνει τον έλεγχο με το μέρος της σε σύντομο διάστημα, όταν τον χάνει.

Χώρια το γεγονός ότι λόγω του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να κάνει και συντήρηση δυνάμεων μετά από το 2-0, να γίνουν μαζεμένες αλλαγές και να χαλαρώσει κάπως η εικόνα.

Τo -1 από την κορυφή της βαθμολογίας και η επιστροφή στη 2η θέση, αναμφίβολα σκορπάει ενθουσιασμό στις τάξεις της ΑΕΛ, γι’ αυτό και ο δεκάδες οπαδοί των γαλαζοκίτρινων μετέβησαν στο Τσίρειο και δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα για να συγχαρούν τους ποδοσφαιριστές. Είναι φανερός ο πόθος για την κατάκτηση ενός τίτλου στην τρέχουσα σεζόν και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όλοι στον σύλλογο.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ