Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο.

Αναλυτικά:

Για τις ενέργειες του ΠΑΣΠ: «Έχει βγει πλέον σε έντονο βαθμό στην επιφάνεια το θέμα των κριτηρίων και το θέμα των υπογραφών με ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες. Έχει γίνει πολύ έντονο και εμφανίζεται σε πολλές ομάδες. Βγάλαμε μία ανακοίνωση χθες που καλούμε ποδοσφαιριστές να μας ενημερώσουν αν έχουν πέσει θύματα τέτοιων ενεργειών. Εμφανίζονται περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές που αναγκάζονται να υπογράψουν για τα κριτήρια, υπό την απειλή πως αν δεν υπογράψουν, θα τους θέσουν εκτός ομάδας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πίσω από όλα αυτά, προκύπτουν άλλα προβλήματα. Με την χειραγώγηση των ποδοσφαιριστών σε αυτά τα θέματα, μπορεί να προκύψουν και χειραγώγηση αγώνων. Έχουμε προχωρήσει σε καταγγελία εδώ και δυόμιση εβδομάδες.

Για την Αστυνομία: «Πρέπει να κατανοήσει η Αστυνομία πως τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, δεν είναι συνηθισμένα θέματα, που μπορούν να περιμένουν έναν μήνα ή και περισσότερο για να προχωρήσουν. Έχουμε να κάνουμε με τον χρόνο και πρέπει να γίνονται άμεσα. Δίνονται καταθέσεις, υπάρχουν απειλές και θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικές αυτές οι καταγγελίες. Οφείλει η Αστυνομία να προχωρήσει και να δουν το  θέμα πάρα πολύ σοβαρά».

Για το τι μπορεί να κάνει η ΚΟΠ: «Έχουμε ενημερώσει και την ΚΟΠ, η οποία πρέπει να κάνει έρευνα, ιδιαίτερα στο θέμα των κριτηρίων. Η ΚΟΠ θα μπει στην διαδικασία να καλέσει παίκτες. Έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις και θα πρέπει να τελειώσουμε μία και καλή όλη αυτή την κοροϊδία που αφορά την υπόθεση αυτή».

Για το τι συστήνει ο ΠΑΣΠ στα μέλη του: «Πρέπει να αντιδράσουμε και ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές. Οι περισσότεροι χάνουν σίγουρα μισθούς, κοινωνικές ασφαλίσεις και επιδόματα του κράτους. Στην ουσία κάποιοι έχουν το θράσος να κλέβουν το Κράτος και να πηγαίνουν να ζητούν και βοήθεια από το Κράτος!»

Ακούστε το ηχητικό:


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ