Η Μαρία Καστρίτση, μία από τους αθλητές που υπογράφει τις καταγγελίες για βασανιστήρια στην ενόργανη γυμναστική, μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι “υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού”.

Σάλος έχει προκαλέσει μετά τις καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια, τα οποία περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, λεκτική βία αλλά και σεξουαλική παρενόχληση από προπονητές, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Λευτέρης Πετρούνιας στο SPORT 24.

Η καταγγελία τους κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, ενώ έχει διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο νομικό εκπρόσωπος των 22 αθλητών ανέφερε στο SPORT 24 ότι άνω των 100 αθλητών έχουν εξομολογηθεί την κακοποίησή τους.

Μια από τους αθλητές που υπογράφει τη συγκεκριμένα κατηγορία, η Μαρία Καστρίτση, σε δηλώσεις της στο MEGA ανέφερε για το κίνημα “MeToo” το οποίο τους έδωσε το κίνητρο για να μιλήσουν: “Βρήκαμε και εμείς το θάρρος να βγούμε και να πούμε το τι γινόταν στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής“.

Για τα περιστατικά βίας ανέφερε που έχει ζήσει και ως θύμα και ως μάρτυρας: “Υπήρχαν ξυλοδαρμοί, πολύ ασχημίας βρισίματα στους αθλητές και όλα αυτά σε ηλικία από 4 έως και 8 ετών μέχρι και 14, και αργότερα και σεξουαλική παρενόχληση“.

Για το προσωπικό της “βίωμα”: “Ήταν καθημερινός σχεδόν ο ξυλοδαρμός, τραβήγματα από τα μαλλιά, σύρσιμο σε όλο το γυμναστήριο από τα μαλλιά, τα αυτιά μου μάτωναν από τα τραβήγματα. Και πολλές άλλες τέτοιες κακοποιητικές σκηνές”.

“Όταν είχα έναν τραυματισμό αρκετά σοβαρό αλλά έπρεπε να κάθομαι στο γυμναστήριο και να βγάλω τα προγράμματά μου με το πόδι πρησμένο. Με εξανάγκασαν“.

“Έχω πάρει διουρητικά για να είμαι μισό κιλό κάτω στη ζυγαριά”, λέει, ενώ για την τιμωρία για 300 γραμμάρια “να τρέχεις έξω στο γήπεδο για 2 ώρες με μείον βαθμούς για να τα χάσεις“.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ