• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δίδυμο μέσων για… φίλημα!
08/04/2021 08:19
Δίδυμο μέσων για… φίλημα!

Χάμπος Κυριάκου και Τζορτζιε Ντένιτς παρέδωσαν μαθήματα ανασταλτικής λειτουργίας στο νικηφόρο (1-0) ντέρμπι του Απόλλωνα με την Ομόνοια.

Χωρίς ένα δυνατό κέντρο απέναντι στην Ομόνοια και με παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και αψεγάδιαστοι, οι πιθανότητες του Απόλλωνα να κερδίσει θα ήταν μειωμένες. Ο Χάμπος Κυριάκου και οι Τζόρτζιε Ντένιτς έδωσαν… ρεσιτάλ αγωνιζόμενοι μαζί στον χώρο του κέντρου και παρέδωσαν μαθήματα ανασταλτικής λειτουργίας.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι η επιτυχία των κυανόλευκων απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της Λευκωσίας ήταν αποτέλεσμα ομαδικότητας. Η συνεισφορά όμως, του Κύπριου και του Σέρβου, ήταν τέτοια που  του αναλογεί ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας. Έτρεχαν ασταμάτητα και αναχαίτισαν ουκ ολίγες φορές υποσχόμενες επιθετικές προσπάθειες των πρασίνων όταν προσπαθούσαν από το κέντρο να μοιράσουν παιχνίδι στους συμπαίκτες τους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις που ο Λοΐζος Λοΐζου, ένας εκ των πιο φορμαρισμένων παικτών της Ομόνοιας, επιδίωξε να κάνει αρχή για μια οργανωμένη επίθεση από τον άξονα, ο Κυριάκου και ο Ντένιτς καθάριζαν «κλέβοντας» την μπάλα και ηρεμούσαν τον ρυθμό για την ομάδα τους.

Και δεν είναι μονάχα αυτά. Η συνολική απόδοση των δύο πρόσφερε επιπλέον ανάσες και ηρεμία τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η δε αμυντική τετράδα ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια και μπορούσε να συμπεριφερθεί καλύτερα και με καθαρότερο μυαλό, οι δε ακραίοι επιθετικοί, αλλά και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, είχαν περισσότερες βοήθειες για να γίνουν κάτοχοι της μπάλας και να γλιτώσουν άσκοπα τρεξίματα και πίεση.

Ιδιαίτερα φορμαρισμένος

Ο 26χρονος διεθνής Κύπριος τον τελευταίο ενάμισι μήνα περίπου που αγωνίζεται στη «φυσική» του θέση, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανεβασμένος και φορμαρισμένος, άφησε στο παρελθόν προβλήματα τραυματισμού που τον πήραν… πίσω αγωνιστικά και θυμίζει παίκτη με επιβλητική φυσιογνωμία και αρχηγικά προσόντα. Είναι δηλαδή ο εαυτός του και θυμίζει τον παίκτη που θαυμάστηκε όσο λίγοι στο πρόσφατο παρελθόν από τους οπαδούς των κυανόλευκων. Τέτοιος ήταν και στα παιχνίδια του με την Εθνική  Κύπρου. Για να δοθεί μάλιστα έμφαση στην εμφάνιση του Κυριάκου, έστω και με λίγη δόση υπερβολής, ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου, υποστήριξε ότι ο Κύπριος άσος έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Επιβεβαίωση αξίας!

Σχετικά με τον 25χρονο μέσο, με την απόδοσή του απέναντι στην Ομόνοια και γενικώς με τη συνολική του παρουσία από τότε που ήρθε στον Απόλλωνα, επιβεβαίωσε τον λόγο που η ομάδα της Λεμεσού αγόρασε τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη, με τη διοίκηση να τον «δένει» έως τον Μάιο του 2023! Διένυσε πάρα πολλά χιλιόμετρα, έκοψε και… έραψε στον χώρο του κέντρου και γενικός είναι ένας ανασταλτικός χαφ με πλούσια αγωνιστικά προσόντα και σε εξαιρετική ηλικία και σ’ αυτόν επενδύουν πολλά στον Απόλλωνα για το μέλλον. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στο γκολ της νίκης από τον Τσάρλισον Μπένσοπ ενώ απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και ως ποδοσφαιριστής «box to box». Δηλαδή ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αποτελέσει «συνδετικό κρίκο» μεταξύ κέντρου και άμυνας, δίνοντας την ευκαιρία στον επιτελικό χαφ και στους επιθετικούς να αγωνιστούν πιο ελεύθερα και να είναι περισσότερο προσηλωμένοι στα καθήκοντά τους.

Δύο χρόνια πριν…

Κόντρα στην Ομόνοια (1-0), ο Απόλλωνας διατήρησε ανέπαφη την εστία του για άλλη μια φορά και έφτασε τις τέσσερεις διαδοχικές φορές που έπραξε κάτι τέτοιο. Τελευταία φορά που οι γαλάζιοι κατέγραψαν παρόμοια επίδοση ήταν τη σεζόν 2018-19, δύο χρόνια πριν, με προπονητή τον Σωφρόνη Αυγουστή και συγκεκριμένα 785 μέρες πριν. Τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου του 2019 είχαν κερδίσει κατά σειρά Ερμή (3-0), Δόξα (2-0) και Ανόρθωση (3-0) ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την ΑΕΛ (0-0). Σε 26 αγωνιστικές, στην πρώτη φάση του φετινού πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας διατήρησε το μηδέν παθητικό μόλις σε οκτώ αγώνες ενώ από τα πέντε παιχνίδια των πλέι οφ δέχθηκε γκολ μόνο στο ένα.

 


btm