Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο, μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Για τα βραβεία των Αρίστων για το 2020 : «Να συγχαρώ τον Ηρόδοτο και την ΕΑΚ, έχει καθιερωθεί ο θεσμός και οι αθλητές και οι αθλήτριες περιμένουν αυτές τις βραβεύσεις. Φέτος ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση και τα πήγαν εξαιρετικά για αυτό τους συγχαίρω διπλά».

«Μία δύσκολη χρονιά, ολοκληρώθηκε με την καλύτερο τρόπο. Ο ΚΟΑ έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια της ΕΑΚ και την θέτει υπό την αιγίδα του. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους όσους θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε αυτούς που προσπαθούν να πάρουν την πρόκριση και μας κάνουν περήφανους. Εμείς ξεκινήσαμε επαφή με τους αθλητές μας που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς, με τον Μίλαν Τράικοβιτς ξεκινήσαμε πρώτα γιατί θα έφευγε θα συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους, για να μας πουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εμείς είμαστε δίπλα τους μην νομίζει ο κόσμος ότι απλά δίνουμε λεφτά, είμαστε δίπλα τους με έμπρακτη στήριξη».

Για τα όσα ανέφερε ο ΠτΔ στην εξαγγελία του, για την οικονομική στήριξη στον αθλητισμό: «Ο ΠτΔ ανέφερε το κονδύλιο του μισού εκατομμυρίου από εξοικονομήσεις και θα δοθεί στις Ομοσπονδίες και στα Σωματεία. Το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ θα δοθεί στους αθλητές που έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς και έχουμε διαιρέσει το ποσό και κάποιο ποσοστό έχει ήδη δοθεί ενώ το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, θα δοθεί σε αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Κάποια ποσά έχουν ήδη ξεκινήσει και αποδίδονται στον κόσμο κάποια άλλα δρομολογούνται και θα δοθούν όλα αυτά τα ποσά. Προφανώς δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες αλλά ένα μέρος των αναγκών. Είναι γυμναστήρια, σχολές αθλημάτων που ταλαιπωρούνται. Εμείς κάναμε τον προγραμματισμό μας, αυτά τα ποσά που είπε ο ΠτΔ είναι μετά από σχεδιασμό του ΚΟΑ. Αυτά τα ποσά θα βοηθήσουν στην επούλωση κάποιον πληγών δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αυτό θα το κάνει η επανεκκίνηση του αθλητισμού. Δόθηκε το πράσινο φως για διενέργεια αθλημάτων και η ΚΟΕΑΣ ξεκινάει και αυτοί οι μήνες είναι μήνες επαναφοράς».

«Δεχόμαστε κριτικές, απόψεις και εισηγήσεις από εκεί και πέρα έχουμε αρμοδιότητες και ιδιότητες τις οποίες χρησιμοποιούμε εκεί που μπορούμε. Αυτές τις μέρες γίνεται διαβούλευση μεταξύ των ΠΟΑΠ, ΚΟΑ και επιδημιολόγοι για ένα είδος επανεκκίνησης. Το συζητάνε από αυτή την βδομάδα και ελπίζω ότι θα είναι και αυτό ένα μέτρο για την επαναφορά. Αν εξαρτάτο από εμένα εγώ θα να άνοιγα όλα, την ευθύνη όμως την έχει ο Υπουργός Υγείας και είναι δύσκολη η θέση του και έχει τεράστια ευθύνη και αυτό πρέπει να το κατανοούμε».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ