• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τα πάντα θα κριθούν στην Μπολόνια
09/04/2021 21:35
Τα πάντα θα κριθούν στην Μπολόνια

Ο εκπληκτικός αλλά και μοιραίος στο τέλος, Μάρκο Μπελινέλι, δεν έφτασε για τη Βίρτους Μπολόνια (επέστρεψε απ’ το -16), η ψυχωμένη Ούνικς Καζάν πήρε τη νίκη με 85-81, έφερε στα ίσια την σειρά (1-1) και πλέον όλα θα κριθούν στην Ιταλία, εκεί που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πρώτη ομάδα που θα προκριθεί στους τελικούς του EuroCup.

Το ζευγάρι Ούνικς Καζάν και Βίρτους Μπολόνια, που πολλοί περίμεναν να το δουν τελικό, βρίσκεται στο 1-1 στα ημιτελικά, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να παίρνει μία σημαντική νίκη με 85-81, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Μάρκο Μπελινέλι, ο οποίος γύρισε το παιχνίδι από το -16 αλλά αποδείχθηκε μοιραίος στο φινάλε, πατώντας την τελική γραμμή.

Πλέον, εάν θέλουν να περάσουν στους τελικούς του EuroCup, θα χρειαστεί να σπάσουν την έδρα της Βίρτους, η οποία μετρά αισίως 20 σερί νίκες στη διοργάνωση (από την περσινή σεζόν) και φέτος ήταν αήττητη, μέχρι το σημερινό ματς με τους Ρώσους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Αζαϊα Κάνααν με 19 πόντους από 3/5 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ για τους ηττημένους, ο Μάρκο Μπελινέλι σημείωσε 33 πόντους από 5/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 8/9 βολές, με 4 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο ξεκίνημα, δεν κατάφερε καμία ομάδα να ξεφύγει στο σκορ, καθώς το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τα ελεύθερα σουτ, όμως να είναι περιορισμένα λόγω της καλής περιφερειακής άμυνας της Βίρτους. Τα πέντε λάθη των φιλοξενούμενων, ήταν αυτά που έφεραν την Ούνικς στο +8, μετά από το καλάθι και φάουλ του Τζον Μπράουν, όμως οι οκτώ συνεχόμενοι πόντοι των Τεσιτόρι και Γκαμπλ, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Το πρώτο μέρος παρόλα αυτά, ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Πρίφτη να έχει το πάνω χέρι στο σκορ (47-37).

Το 18% (2/11) έξω από τα 6,75μ. ήταν αυτό που “πλήγωνε” ουσιαστικά την Βίρτους, καθώς η καλή άμυνα της Ούνικς μέσα στο καλάθι, δεν έδινε και πολλές επιλογές στους αντιπάλους, παρά μόνο το περιφερειακό σουτ. Ένα ξέσπασμα στα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να επιστρέψουν στο ματς, όμως ένα κρεσέντο του Μάρκο Μπελινέλι ήταν αρκετό έτσι ώστε να ισοφαρίσουν με καλάθι του Τεόντοσιτς και να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους στο φινάλε. Οι 4/4 ελεύθερες βολές από τα χέρια του Τζαμάρ Σμιθ και ο μοιραίος Μάρκο Μπελινέλι, που έκανε το λάθος και πάτησε γραμμή στα τελευταία δευτερόλεπτα, έκριναν το νικητή, με αποτέλεσμα η σειρά να πάει στο 1-1.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι εάν η Ζενίτ ηττηθεί απόψε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τότε μόνο ο κάτοχος του τροπαίου του EuroCup θα κερδίσει μία θέση στην EuroLeague την επόμενη σεζόν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Κόλιενσιτς, Τσελίκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-14, 47-37, 71-61, 85-81

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πρίφτης): Μπράουν 6, Κάνααν 19, Ζμπάνοφ, Γουόλτερς 8, Γουάιτ 12 (9 ριμπάουντ), Κλιμένκο 3, Ουζίνσκι, Σμιθ 8, Μόργκαν 11 (4/8 δίποντα), Χόλαντ 3, Θίοντορ 15 (1/6 τρίποντα, 8/9 βολές, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ)

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεσιτόρι 6, Αμπάς 2, Παγιόλα 2, Αλιμπέγκοβιτς, Μάρκοβιτς 2, Ρίτσι 7 (5 ριμπάουντ), Άνταμς, Μπελινέλι 33 (5/7 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 8/9 βολές 4 ριμπάουντ), Χάντερ 10 (5 ριμπάουντ), Γουίμς 2, Τεόντοσιτς 11 (3/3 δίποντα, 0/8 τρίποντα, 5/8 βολές, 9 ασίστ, 4 λάθη), Γκαμπλ 5


btm