• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μία ακόμη ευκαιρία
11/04/2021 13:53
Μία ακόμη ευκαιρία

Όταν Τότεναμ και Γιουνάιτεντ συναντήθηκαν στο Ολντ Τράφορντ η ομάδα του Μουρίνιο θριάμβευσε 6-1. Από τότε μοιάζει να έχει περάσει ένας αιώνας και ο Πορτογάλος είναι σε δύσκολη θέση.

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός στο ποδόσφαιρο και πως αλλάζουν τα πράγματα. Ήταν η 4η αγωνιστική της φετινής Premier League όταν η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Τότεναμ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ προηγήθηκε στο 2′ και πέντε λεπτά αργότερα το σκορ ήταν 1-2 με γκολ των Εντομπελέ και Σον. Στο 28′ ο Μαρσιάλ αποβλήθηκε και το σκορ στο ημίχρονο ήταν 1-4.

Η Τότεναμ τελικά νίκησε 1-6 στο Ολντ Τράφορντ, στην αρχή μιας σεζόν που ήταν γεμάτη τέτοια σοκ. Η Σίτι είχε φάει πέντε στην έδρα της από τη Λέστερ, η Λίβερπουλ έφαγε επτά από τη Βίλα.

Χωρίς κανονική προετοιμασία, οι ομάδες έμοιαζαν να πηγαίνουν στα τυφλά, σαν να παίζουν μέσα σε πυκνή ομίχλη. Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, να καταλάβουμε τα “θέλω” και τα “μπορώ” κάθε ομάδας.

Τότε ο Μουρίνιο είχε ακόμα ύφος νικητή. Φαινόταν στις δηλώσεις του, πίστευε πως ίσως αυτή η σεζόν να είναι η ευκαιρία του για κάτι μεγάλο με τον Τότεναμ.

Είχε ξεκινήσει με ήττα στην πρεμιέρα από την Τότεναμ, αλλά είχε βάλει πέντε εκτός έδρας στη Σαουθάμπτον και άλλα έξι στη Γιουνάιτεντ, την τελευταία ομάδα του.

Οι φαν του μιλούσαν πάλι για αποδείξεις ότι δεν είναι αμυντικός προπονητής, ενώ τα αγγλικά ΜΜΕ ανακάλυψαν πως τάχα ο Μουρίνιο έχει αλλάξει τον ρόλο του Κέιν.

Ο Άγγλος έπεφτε χαμηλά στο γήπεδο και “τάιζε” τον Σον στην κόντρα. Το ίδιο ακριβώς πράγμα συνέβαινε και με τον Ποτσετίνο, αλλά τα ΜΜΕ κάτι έπρεπε να βρουν για να “πουλήσουν” Μουρίνιο, τακτική, παρέμβαση, κτλ.

Όλα αυτά μοιάζουν να έχουν γίνει χρόνια πριν, σε άλλη σεζόν. Η Τότεναμ δεν έγινε διεκδικήτρια τίτλου παρότι ήταν στην πρώτη θέση μετά από 12 αγωνιστικές, ενώ η Γιουνάιτεντ κατάφερε να συνέλθει από εκείνη την εξάρα. Δεν έγινε ποτέ η ομάδα που θα κυνηγήσει τη Σίτι, αλλά έκανε σταθερά δική της τη 2η θέση.

Αμφότερες απογοήτευσαν στην Ευρώπη, αφού η Γιουνάιτεντ δεν πέρασε στα νοκ-άουτ του Champions League παρότι έβαλε 15 γκολ στον όμιλο και η Τότεναμ δεν έφτασε ούτε στους 8 του Europa, μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Βέβαια, η Γιουνάιτεντ είχε το “κανονάκι”. Συνέχισε στο Europa και είναι πλέον το φαβορί της διοργάνωσης.

Στο ματς της Κυριακής το ενδιαφέρον το έχουν περισσότερο οι γηπεδούχοι. Η Τότεναμ είναι 6η με 49 βαθμούς, ακόμα μέσα στο κυνήγι της 4άδας, δυο βαθμούς πίσω από την Τσέλσι και τρεις από τη Γουέστ Χαμ.

Για την ομάδα του Μουρίνιο η 4άδα είναι ο μοναδικός στόχος που απομένει και δεν είναι ανέφικτος. Αγωνιστικά μπορεί να τον διεκδικήσει, αλλά το ζήτημα είναι η ψυχολογία και η ενότητα.

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, τα άσχημα αποτελέσματα έχουν κάνει τον Μουρίνιο να στραφεί εναντίον συγκεκριμένων παικτών και το κλίμα δεν είναι ο,τι καλύτερο.

Το τελευταίο “χτύπημα” του Πορτογάλου ήταν μετά το 2-2 με τη Νιουκάστλ. Του είπαν πως στο παρελθόν οι ομάδες του ήταν ικανές να κρατήσουν ένα αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα και ποια είναι η δική του εξήγηση για το γεγονός πως αυτό δεν συμβαίνει πια.

“Ίδιος προπονητής, διαφορετικοί παίκτες”, αυτή ήταν η απάντηση του Μουρίνιο, που έριξε ξανά την ευθύνη στους παίκτες του και όχι στη δική του προσέγγιση που έδωσε το δικαίωμα στη Νιουκάστλ να κάνει 15 τελικές μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Μπορείτε να φανταστείτε πως ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια όταν μαθεύτηκε η ατάκα του Πορτογάλου, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για το μέλλον του, για πιθανούς αντικαταστάτες.


btm