Ο Σάββας Βασιλείου, προπονητής της κυπελλούχου Ομόνοιας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα.

Για τον τελικό: «Ήταν μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μας, το πρώτο μας τρόπαιο στα λίγα χρόνια παρουσίας μας στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Τα μπράβο ανήκουν στις ποδοσφαιρίστριες που καταθέσανε και την ψυχή τους από το πρώτο λεπτό που μπήκαν στο γήπεδο. Ήμασταν αουτσάιντερ, η αντίπαλος ομάδα ήταν το φαβορί και λόγω της ποιότητας των παικτριών τους και λόγω το μπάτζετ που έχουν, παρόλα αυτά όμως ήμασταν έτοιμοι και είχαμε προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα κατάλληλα. Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις δυσκολίες, είχαμε πει ότι θα καταθέσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και όπως κύλησε το παιχνίδι στο τέλος πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το κατακτήσουμε».

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο: «Ήταν μια ιστορική στιγμή γενικά για το γυναικείο ποδόσφαιρο, πιστεύω για όλες τις ομάδες γιατί δείξαμε ότι δεν παίζουν ρόλο τα μπάτζετ, όταν είσαι σωστά δουλεμένος και καταθέτεις και την ψυχή σου μπορείς να τα καταφέρεις.»

«Ήταν διαφήμιση για το γυναικείο, και η ώρα βοήθησε στο να το δει περισσότερος κόσμος και ευχαριστούμε και την ΚΟΠ για την στήριξη».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Αυτό που είπαμε ήταν να το πιστέψουν, να στηρίξει η μια την άλλη, να τα δώσουν όλα, να έχουν τρεξίματα, να έχουν επικοινωνία. Δουλέψαμε πολύ στην τακτική, μελετήσαμε καλά τον Απόλλωνα, ξέραμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στην παράταση είπαμε πάμε για να το κερδίσουμε».

Για τον ανταγωνισμό στο γυναικείο: «Σίγουρα το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αναπτύσσεται ραγδαίως και νομίζω έφτασε και ο καιρός στην Κύπρο να αναπτυχθεί. Πράγματι φέτος ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί εμείς, και η Σαλαμίνα ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική, η Λευκοθέα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, η ΑΕΛ είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά αλλά για κάποια προβλήματα εσωτερικά έμειναν πίσω, θεωρώ ότι σιγά-σιγά και οι μικρές ομάδες μπορούν να δυναμώσουν. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως η Ανόρθωση, η ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ που έχουν ακαδημίες κοριτσιών που αν κάνουν γυναικεία ομάδα το επίπεδο μπορεί να ανεβεί πάρα πολύ γιατί υπάρχει πολλή ποιότητα στις Κύπριες ποδοσφαιρίστριες».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ