• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Είχαμε διπλό χτύπημα red button για το ίδιο παιχνίδι, δύο διαφορετικά πρόσωπα…»
19/04/2021 10:08
«Είχαμε διπλό χτύπημα red button για το ίδιο παιχνίδι, δύο διαφορετικά πρόσωπα…»

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο, μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Χάρης Πογιατζής.

Για το red button: «Είναι προς χρήση των ποδοσφαιριστών για να στείλουν μήνυμα προς εμάς και έχουμε διαπιστώσει ότι έχει ενεργοποιηθεί από τους ποδοσφαιριστές, εμείς τα λαμβάνουμε και τα αξιολογούμε. Υπάρχει ακινητοποίηση καθώς τον τελευταίο μήνα έχουν σταλεί όσα μηνύματα είχαν σταλεί τον τελευταίο χρόνο. Δεν σημαίνει αν δεν προχωρήσουμε περαιτέρω ότι δεν το ψάχνουμε σημαίνει ότι δεν προέκυψε κάτι».

Για το αν τους ανησυχεί αυτό: «Βεβαίως μας ανησυχεί όλο αυτό. Ότι λεχθεί σε μας υπάρχει πλήρης εχεμύθεια και έχω δει σήμερα ότι υπάρχει πληροφόρηση δεν είναι όμως από εμάς, δεν ξέρω πως μαθεύτηκε. Είχαμε διπλό χτύπημα του RED BUTTON, λάβαμε δύο μηνύματα για το ίδιο παιχνίδι και φαίνεται ότι είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Κάνουμε διερεύνηση και συνεχίζουμε και ξέρω ότι έχει αναλάβει και η αστυνομία. Η αστυνομία αν ξεκινήσει γίνεται αυτεπάγγελτα. Αν υπάρχουν αρκετά στοιχεία θα σταλεί στην αστυνομία από εμάς».

«Είμαστε στο τέλος της σεζόν, υπάρχει ανταγωνισμός και σίγουρα μας ανησυχεί και αναμένουμε για κάποια στοιχεία για να συνεχίσουμε την έρευνα».

Για το Καρμιώτισσα-Εθνικός «Η πρώτη πληροφόρηση έρχεται σε μας συνήθως και αν κρίνουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό ενημερώνουμε τους υπεύθυνους φορείς αυτό έγινε, υπάρχει μια συνεργασία και σε αυτή την περίπτωση παιχνιδιού. Σε αυτό το ματς η πληροφόρηση μας είναι ότι δεν υπήρχε red button ειδοποίηση».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα και έχει αρχίσει να δουλεύει αυτή η διαδικασία. Στο red button μπορούν να μας γράψουν ότι θέλουν ακόμη και φημολογίες και εμείς το ψάχνουμε. Βλέπουν ότι ενεργοποιήθηκε η Επιτροπή και πάλι και υπάρχει τρομερή ανταπόκριση τον τελευταίο μήνα. Όλες οι καταγγελίες διερευνώνται δεν σημαίνει ότι επειδή το στείλανε και δεν τους ειδοποιήσαμε, ότι δεν το ψάξαμε. Θέλουμε να καταλάβουν οι αθλητές ότι μπορούν να έρθουν και να μας πουν ότι συμβεί και να ξέρουν ότι υπάρχει εχεμύθεια».

Για τις έρευνες και καταγγελίες που υπήρχαν από πριν: «Είμαστε σε καλό δρόμο, κάθε εβδομάδα ενημερωνόμαστε συνεχώς και τρέχουν τα πράγματα γρήγορα τώρα και δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθούμε, τώρα έχουμε με συνάντηση με Λειτουργό του ΚΟΑ, την άλλη εβδομάδα με την Αρχή Στοιχημάτων, θα ακολουθήσει συνάντηση και με ΚΟΠ. Χτίζουμε αλλά μην περιμένετε να γίνουν πράγματα αμέσως».

Για τη νέα σεζόν: «Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι από το Καλοκαίρι αλλά για αποτελέσματα δεν μπορώ να πω σίγουρα γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Υπάρχουν αρκετές καταγγελίες, έχουμε δρομολογήσει την υπόθεση Παπασταύρου, τώρα εξετάζουμε ακόμη μία, υπάρχουν οι καταγγελίες από πριν και τις αξιολογούμε όλες».

Για το αν θα υπάρχει ενημέρωση για τις εξελίξεις: «Εμείς υποβάλλουμε πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα και εκεί ίσως το μάθει ο κόσμος αλλά ζούμε στην Κύπρο και όταν γίνεται έρευνα για έναν αγώνα θα διαρρεύσει, είδαμε να διαρρέει κάτι ακόμη και σήμερα».

Για το αν είναι πρόκληση για τον ίδιον: «Είναι ναι, είναι καινούργια θέματα έχω όμως μία εξαιρετική ομάδα νομικών και προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε τρόπους οι συνεδριάσεις μας είναι αποδοτικές αλλά είναι πολλά αυτά που έχουμε να επιλύσουμε και το Καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι πιστεύω».


btm