Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο για το θέμα των ημερών με την δημιουργία της European Super League.

Για την… έκπληξη της νέας λίγκας: «Πιαστήκαμε εξ απροόπτου λόγου της χρονικής στιγμής και του τρόπου που έγινε η ανακοίνωση, όμως το περιμέναμε πως θα γίνει, αφού γνωρίζαμε τις επαφές των μεγάλων κλαμπ. Φαίνεται πως κάποια πράγματα ήταν συμφωνημένα. Πρέπει να δούμε πως έφτασε το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε αυτή τη διαταραχή».

Για τις τιμωρίες της UEFA σε ποδοσφαιριστές: «Μας αφήνει πολλές ανησυχίες και ερωτηματικά. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά με το τι θα συμβεί στους ποδοσφαιριστές. Κανένας από τους ποδοσφαιριστές των δώδεκα ομάδων αυτών δεν είχε ενημερωθεί. Μας ενδιαφέρει άμεσα η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βλέπουμε ήδη πως απειλούνται άμεσα αυτά. Ένα απλό παράδειγμα είναι πως αυτοί που θα αγωνιστούν στην Super League, δεν θα του επιτραπεί να αγωνιστεί στο Euro. Θα του απαγορέψει δηλαδή η UEFA να αγωνιστεί σε ένα διεθνές τουρνουά, επειδή η ομάδα του τον υποχρέωσε να αγωνιστεί σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση; Επειδή είναι πολλά τα δισεκατομμύρια που διακυβεύονται, θα έχουμε τεράστιες εξελίξεις τον επόμενο καιρό. Σίγουρα αυτές οι ομάδες δεν προχώρησαν χωρίς να μελετήσουν και να έχουν έτοιμες τις θέσεις τους».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πίσω από τα σωματεία είναι ο κόσμος. Οι αντιδράσεις είναι πολλές. Η Super League δεν έχει γίνει ακόμα σώμα ώστε να υπάρξουν επαφές και να δούμε τι θα συμβαίνει και πως θα υπάρξει συνεργασία με τις μικρές ομάδες».

Για το λόγο που έγινε αυτό: «Είναι μία αντανάκλαση της κακής διακυβέρνησης της UEFA. Όταν εμείς, σαν FIFPro, φωνάζαμε για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπου όλες οι ομάδες και οι ομοσπονδίες έχουν οικονομικά προβλήματα, ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο διαμοιρασμός, δυναμώνει τις μεγάλες ομάδες και οι μικρές να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας. Διαμερίζονταν λανθασμένα, τεράστια ποσά σε κάποιους και τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε μία σύγκρουση… γιγάντων».

Για την FIFA: «Είμαι πολύ περίεργος να δω την στάση της FIFA. Δεν είναι τυχαίο που δεν βγήκε αμέσως μπροστά, κάτι κρύβεται από πίσω».

Για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Κύπρο και τις ομάδες μας: «Αρχικά θα μας επηρεάσει ως Ομοσπονδία. Από την στιγμή που υπάρχουν κάποια συμβόλαια για αυτές τις διοργανώσεις, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες που έχουν τα δικαιώματα σε αυτές τις διοργανώσεις, αντιλαμβάνεστε πως θα φύγουν οι ομάδες που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο. Οι εξελίξεις θα έρθουν ως… ντόμινο, αφού αντιλαμβάνεστε πόσο θα μειωθούν τα χρήματα στις ομάδες που συμμετέχουν. Όταν τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από το Champions League και το Europa και φεύγουν οι 12 ομάδες, θα επηρεάσει άμεσα τα οικονομικά».

Ακούστε το ηχητικό:ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ