• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Θεατές του θεάτρου του παραλόγου…»
20/04/2021 09:57

Επανέρχεται η Διοίκηση της ΑΕΚ Λάρνακας με καυστική μεταμεσονύκτια ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Ως Θεατές του θεάτρου του παραλόγου που διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Κυπριακή Καλαθόσφαιρα, παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Διοικούντων του Κεραυνού. Κατηγορούμαστε ότι προσπαθούμε να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη και επειδή προ πολλού έχει χαθεί το μέτρο η λογική και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, με αυτή την τοποθέτηση θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη.

Όσο αφορά την επιλογή των διαιτητών η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚ λόγω και της όλης κατάστασης με την πανδημία και λόγω της αδυναμίας των άλλων ομοσπονδιών να στείλουν διαιτητές λόγω όλων των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη αποφάσισε να πορευτεί με Κύπριους διαιτητές. Όταν ρωτηθήκαμε  στην περίπτωση όπου η ομοσπονδία της Ελλάδας θα μπορούσε να αποστείλει Ελλαδίτες διαιτητές για τους τελικούς, η θέση μας ήταν ότι μόνο με διαιτητές Ευρωλίγκας θα ήμασταν σύμφωνοι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το 2018 την αποβολή ξένου παίχτη της ΑΕΚ στον Στρόβολο από συγκεκριμένο Ελλαδίτη  διαιτητή με 2 τεχνικές ποινές σε 10 δευτερόλεπτα με την πρόφαση ότι έβρισε στα αγγλικά, άσχετο ότι ο παίχτης δεν ήξερε αγγλικά, όταν του το είπαμε, μας είπε ότι ο παίχτης τελικά έβρισε στα σέρβικα με την πλέον γνωστή φράση, όταν του είπαμε ότι ο παίχτης είναι Λευκορώσος και δεν μπορεί να είπε αυτή τη φράση, μας αγνόησε επιδεικτικά και συνέχισε το έργο του απτόητος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ίδια χρονιά στους ημιτελικούς των playoff την αποβολή του ξένου καλαθοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ πάλι στον Στρόβολο και όλως τυχαίως από τον ίδιο Ελλαδίτη διατητή! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φετινές αποβολές 3 παιχτών του ΑΠΟΕΛ στον 1ο ημιτελικό του πρωταθλήματος μετά από αψιμαχία μεταξύ των παιχτών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει σε παρόμοια φάση στον 1ο φετινό τελικό Κεραυνού – ΑΕΚ στον Στρόβολο, ο ίδιος διαιτητής δεν έδωσε ούτε μια τεχνική ποινή στους εμπλεκομένους για να μην αποβληθεί ξένος παίχτης του Κεραυνού ο οποίος είχε χρεωθεί προηγουμένως με αντιαθλητικό φάουλ. Γενικά από το 2018 κάπως «τυχαίως», σε κρίσιμα παιχνίδια τα οποία διεξάγονται στην έδρα του Κεραυνού, αποβάλλονται μόνο παίχτες των αντίπαλων ομάδων.

Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάει ο Κεραυνός για επηρεασμό των διαιτητών όπου  μετά το τέλος του πρώτου τελικού, όπου η ομάδα μας προηγήθηκε με 1 – 0 στην σειρά των τελικών το Σωματείο Κεραυνός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα. Δυστυχώς η σιωπή μας θεωρήθηκε αδυναμία από κάποιους, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν εναντίον της ομάδας μας.

Όσο για την τοποθέτηση του Κεραυνού σχετικά με τις φάσεις όπου αδικηθήκαμε, επειδή η προπαγάνδα έχει και τα όρια της στο βίντεο που θα βρείτε πιο κάτω φαίνεται ξεκάθαρα ποιος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Απόδειξη  η φάση στην οποία ο Κεραυνός ισχυρίζεται ότι η μπάλα βγήκε από τα χέρια του παίκτη μας Derek Ogbeide  πως είναι στο 38:56 και με το σκορ 69 – 71 πρόκειται για μια τελείως διαφορετική φάση όπως θα αντιληφτείτε βλέποντας το βίντεο.  Στο βίντεο που ετοίμασαν οι άνθρωποι του Κεραυνού σκοπίμως δεν δείχνουν τον χρόνο και το σκορ για να περάσουν το μήνυμα που θέλουν. Τακτική που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Επειδή εμείς είμαστε ειλικρινείς , η φάση στην οποία διαμαρτύρεται ο Κεραυνός ότι η μπάλα βγήκε από τα χέρια του παίκτη μας από το πλάνο της συνδρομητικής τηλεόρασης δεν φαίνεται ξεκάθαρα. Ενδεχομένως να βγήκε. Αυτό που όμως δεν αναφέρεται είναι  ότι ο παίκτης του Κεραυνού Νίκος Στυλιανού σε ακόμη μια φάση από τις τόσες πολλές σε αυτή την σειρά των τελικών, κατεβάζει τα χέρια του και δεν του καταλογίζεται κανένα φάουλ.

Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάει ο Κεραυνός ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο, όταν πέρσι εν μέσω πανδημίας διακόπηκε το πρωτάθλημα και μετά από πολλές δημόσιες τοποθετήσεις, ο Κεραυνός ήθελε να του δοθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο στα χαρτιά, γιατί τερμάτισαν στην κανονική περίοδο πρώτοι. Είμαστε σίγουροι ότι ο εκπρόσωπος του, πέρσι όταν μιλούσε με τους άλλους εκπροσώπους των ομάδων, πριν την συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΚ  για την ανάδειξη πρωταθλητή η μη, τους έλεγε ακριβώς αυτό το πράγμα. Ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο!

Η ΑΕΚ με δυόμισι φορές πιο λίγο προϋπολογισμό σε σχέση με το φαβορί Κεραυνό κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο με μια ευρεία νίκη 19 πόντων. Η ΑΕΚ απέναντι στο φαβορί  Κεραυνό άξιζε το περασμένο Σάββατο να στεφθεί πρωταθλήτρια αλλά της το στέρησαν κάποιοι κύριοι. Ότι και να γίνει την Τετάρτη εμείς θα είμαστε περήφανοι για τους παίχτες και τους προπονητές μας. Ότι και να γίνει την Τετάρτη, για μας η σεζόν θα είναι επιτυχημένη. Δεν νομίζουμε να ισχύει το ίδιο και για τον Κεραυνό. Ένα είναι σίγουρο. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

Διοικητικό συμβούλιο Πετρολίνα ΑΕΚ».


btm