Η στιγμή έφθασε! Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει απόψε την Ανόρθωση (20:00, Super Sport FM) και καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα του πρώτου αγώνα (1-0) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης γνωρίζει ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει την ανατροπή φθάνει να παρουσιαστεί διαβασμένη και να αγωνιστεί με έξυπνο τρόπο απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα. Τρία είναι τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά στο σημερινό αγώνα.

Η πίστη – αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών, το πλάνο που ετοιμάζει ο Ελλαδίτης τεχνικός και το… μέταλλο του πρωταθλητή που κουβαλάει εδώ και χρόνια τον ΑΠΟΕΛ. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει σίγουρα η αμυντική λειτουργία και ηρεμία της ομάδας, καθότι το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Ουζόχο πρέπει να θυμίσει… κέρβερο κάτω από τα δοκάρια της ομάδας και οι αμυντικοί να βγαίνουν πρώτοι σε όλες τις αμφιλεγόμενες μπαλιές. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον οι «γαλαζοκίτρινοι» δεχθούν γκολ, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά. Κι αυτό διότι απέναντι στη φετινή Ανόρθωση, δεν κατάφερε σε τρεις αγώνες που την αντιμετώπισε να βρει το δρόμο που οδηγεί προς τα αντίπαλα δίχτυα, πόσο μάλλον να πρέπει να σκοράρει τρεις φορές!

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, συνέστησε υπομονή και επιμονή με στόχο να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να κτυπήσει την καλά διαβασμένη άμυνα του Κετσπάγια. Παίκτες με προσωπικότητα, όπως οι Ζαχίντ, Ανουάρ, Λούντεμο και Γκάρνερ αναμένεται ότι θα βγουν μπροστά και να πάρουν στις πλάτες του τον ΑΠΟΕΛ. Ειδικά η παρουσία του πρώτου αναμένεται να καθορίσει πολλά κατά τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου. Οι «γαλαζοκίτρινοι», χρειάζονται τον καλό εαυτό, το καθαρό μυαλό και τη… φαντασία του Νορβηγού όσο τίποτα άλλο στο σημερινό αγώνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ