Την εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες τα κρούσματα ενδεχομένως να ξεπεράσουν τα χίλια, έκανε μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Σούπερ Σπορ FM 104.0, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την ελπίδα να διαψευσθεί πλήρως.

Όπως είπε ο καθηγητής Καραγιάννης, αυτή της στιγμή περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος του κορωνοιού που μας εξέπληξε. Ο ιός είπε δείχνει να έχει γίνει πιο επιθετικός γι’ αυτό και βλέπουμε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας.

Ο κ. Καραγιάννης σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση, είπε πως τον εκπλήσσει 14 μήνες μετά την πανδημία να υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα σωστά μέτρα αυτοπροστασίας. Βασιζόμαστε, πρόσθεσε, στην υπευθυνότητα του καθενός.

Για το Πάσχα και τη νύχτα της Ανάστασης αυτό που έχει σημασία, όπως είπε, δεν είναι η ώρα που θα γίνει η Αναστάσιμη Λειτουργία αλλά το να γίνει με ασφάλεια.

Ερωτηθείς για τα εμβόλια ο κ. Καραγιάννης είπε πως τα εμβόλια αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και ανέφερε ενδεικτικά τις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται ένας θάνατος σε 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς, σημειώνοντας πως οι αντενδείξεις τους όπως φαίνεται κι από τους αριθμούς, είναι εξαιρετικά σπάνιες.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ