• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έχουμε φτάσει στην πηγή και θέλουμε να πιούμε νερό»
22/04/2021 09:27

Ο Νεόφυτος Μιχαήλ μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, για την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά:

Για την χαρά που έδωσαν στον κόσμο: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ κόσμο και είναι κρίμα να μην τους έχουμε δίπλα μας, λόγω της πανδημίας. Πάντα προσπαθούμε οι ίδιοι οι παίκτες και όλο το επιτελείο του Ολυμπιακού να δίνει χαρά στον κόσμο και αυτό είναι το ωραίο του ποδοσφαίρου».

Πως νιώθει που η επιστροφή του στην Κύπρο τον φέρνει σε ένα τελικό: «Νιώθω δικαιωμένος για την επιστροφή μου στην Κύπρο και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ήθελα να έχω μία γεμάτη χρονιά και ήθελα να δείξω πως μπορώ να σταθώ σε ψηλό επίπεδο. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν το κατάφερα αυτό, όμως τώρα και με την πορεία που κάνει η ομάδα, είναι αρκετά σημαντικό για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο και το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου».

Για τον τελικό απέναντι στην Ανόρθωση: «Προφανώς τον τίτλο τον θέλουν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει 44 χρόνια να κατακτήσει ένα τρόπαιο, και η Ανόρθωση έχει πολλά χρόνια. Θα είναι ένας δύσκολος τελικός και για τους δύο. Αυτός που θα το θέλει περισσότερο και θα έχει και την τύχη κοντά του, θα το κατακτήσει. Είναι ένα παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν. Μακάρι η κατάσταση και γενικά η επιδημιολογική εικόνα να δείξει πως μπορεί να αντέξει λίγο κόσμο σε ένα παιχνίδι και να ζήσουμε τον παλμό του τελικού».

Για τον Γιανέφσκι: «Οι βάσεις μπήκαν από την προετοιμασία το καλοκαίρι. Δουλέψαμε πάρα πολύ με τον κο Πετράκη. Το υλικό υπήρχε και πάνω σε αυτό δουλεύτηκε όλη η ομάδα στην αρχή της σεζόν. Κάναμε έναν φοβερό πρώτο γύρο, που ούτε και εμείς δεν το πιστεύαμε. Δυστυχώς η αποχώρηση του προπονητή, οι πολλοί τραυματισμοί, οι κόκκινες κάρτες, ο κορωνοϊός που μπορεί να μην μας χτύπησε πολύ, όπως άλλες ομάδες, όμως το γεγονός πως έλειπαν από τις προπονήσεις σημαντικά πρόσωπα, μας έφερε πίσω. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο, αφού η ομάδα δεν ήταν καλά αγωνιστικά. Η πρόσληψη του κου Γιανέφσκι ήταν εξαιρετική. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας και ξέρει πως να ανεβάσει την ψυχολογία και την απόδοση των παικτών. Μας έδωσε να καταλάβουμε πως εμείς είχαμε πετύχει, όσα είχαμε πετύχει και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Καταφέραμε να μπούμε στην εξάδα, που είναι πολύ σημαντικό, γιατί ξέρω πως είναι η πίεση να παλεύεις για την παραμονή. Ήμασταν άνετοι και θέσαμε έναν δεύτερο στόχο, που ήταν το Κύπελλο και το οποίο έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε».

Για μία πιθανότητα πέναλτι στον τελικό: «Πάντα υπάρχει μία προετοιμασία πριν από κάθε παιχνίδι, είτε για πέναλτι, είτε για φάουλ, γενικά τα στημένα. Πόσο μάλιστα σε έναν τελικό, που οι πιθανότητες να πάει το παιχνίδι σε πέναλτι είναι αρκετές. Θα υπάρξει προετοιμασία για όλα. Ήδη παίζουμε με την Ανόρθωση για το πρωτάθλημα την ερχόμενη αγωνιστική, μπορεί να μην είναι το ίδιο, όμως θα είναι μία πρώτη προετοιμασία για τον τελικό».

Για τις πιθανότητες για τον τίτλο: «Δεν μπορώ να πω ποσοστά. Είναι δύο ομάδες που το θέλουν το ίδιο. Η Ανόρθωση μπορεί να έχει ψηλό μπάτζετ σε σχέση με τον Ολυμπιακό, όμως και εμείς έχουμε καλούς παίκτες. Θα υπάρχει ενθουσιασμός και από τις δύο πλευρές, όμως όπως είπα και πριν ο τελικός είναι 90 λεπτά, μπορεί να είναι θέμα τύχης, καθαρά μίας φάσης που μπορεί να κρίνει το παιχνίδι. Έχουμε φτάσει στην πηγή και θέλουμε να πιούμε νερό. Θέλουμε να το αφιερώσουμε στον κόσμο, αλλά και στον κύριο Κούλη Παπαγεωργίου που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ήταν κάθε μέρα στην προπόνηση και θέλουμε να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας. Θέλουμε να του αφιερώσουμε το τρόπαιο αν το κατακτήσουμε, όπως και στον κόσμο μας».


btm