• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Δεν γίνονται οι παίκτες από τη μία μέρα στην άλλη Superstar»
22/04/2021 12:37
«Δεν γίνονται οι παίκτες από τη μία μέρα στην άλλη Superstar»

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Βάσσος Ηλιάδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Μέσα σε Όλα» με την Άντρεα Καφά, για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.

Αναλυτικά:

Για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση: «Δύσκολα τα πράγματα, χθες δεν είδαμε καθόλου όπως θα θέλαμε την ομάδα, πολύ δύσκολο το σημερινό πρωινό αλλά νομίζω πως όλα τα πρωινά στη φετινή σεζόν για το ΑΠΟΕΛ ήταν δύσκολα. Ήρθε ο αποκλεισμός χθες το βράδυ στο ΓΣΠ. Να δώσουμε συγχαρητήρια στις δύο ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, και στον Ολυμπιακό Λευκωσίας και στην Ανόρθωση Αμμοχώστου. Άποψή μου πως δίκαια πήραν την πρόκριση στον τελικό, με δύο νίκες και στα δύο παιχνίδια. Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τους στους δύο ημιτελικούς. Δύο ομάδες που έχουν τόσα χρόνια να βρεθούνε σε τελικό και μάλιστα να διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μετά το 1-0 στο Αντώνης Παπαδόπουλος, τα προγνωστικά ήταν υπέρ της Ανόρθωσης. Χθες το ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση να πετύχει κάτι καλό. Νομίζω πως το πρώτο γκολ που δέχτηκε το ΑΠΟΕΛ, με τον τρόπο που ήρθε, δείχνει την φετινή γύμνια στο ΑΠΟΕΛ. Αποκορύφωμα το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου δέχτηκε το δεύτερο γκολ και εκεί κάπου όλα τελείωσαν.

Η εμπειρία μου σε νοκ άουτ παιχνίδια είναι πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το εκτός έδρας γκολ. Άρα ήταν πολύ σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει στο Αντώνης Παπαδόπουλος, κάτι που δεν έγινε δυνατό».

Για την γενική εικόνα του πρωταθλήματος: «Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πάρα πολλές συγκινήσεις, αυξομειώσεις στον βαθμολογικό πίνακα, τρεις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Πιστεύω πως και η ΑΕΛ είναι στο κόλπο, αν καταφέρει να πάρει το διπλό με την Ομόνοια, τότε θα ξαναμπαίνει στη μάχη. Μεγάλη απογοήτευση του πρωταθλήματος είναι το ΑΠΟΕΛ. Νομίζω πως από την αρχή φάνηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη, διόρθωσε πολλά πράγματα, έδωσε και στον κόσμο ελπίδες πως μπορεί να γίνει κάτι, όμως η χρονιά είναι κακή, γιατί ο Πουρσαϊτίδης δεν μπόρεσε να μετατρέψει τα παιδιά από τη μία μέρα στη άλλη σε superstar. Δηλαδή να βγάλουν στο γήπεδο πολύ παραπάνω από αυτά που μπορούσαν».

Για το που οφείλεται: «Ο κακός προγραμματισμός που είχε γίνει στην αρχή της χρονιάς, πληρώνει αυτή την κακή πορεία που αφήνει την ομάδα για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια εκτός Ευρώπης. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχει βέβαια το οικονομικό θέμα, υπάρχει ένα ρόστερ με τρομερές παθογένειες που θα πρέπει οι άμεσοι υπεύθυνοι να διορθώσουν. Λέγοντας πως δεν είναι το τέλος του κόσμου, εννοώ πως δεν χάθηκε ο κόσμος να μείνει μία ομάδα εκτός Ευρώπης μία χρονιά. Το θέμα είναι τι κάνεις την επόμενη ημέρα».

Τι πρέπει να γίνει: «Με τα οικονομικά προβλήματα είναι δύσκολο για μία ομάδα να φτιάξει το ρόστερ όπως το θέλει. Υπάρχουν και τα συμβόλαια των παικτών που θα πρέπει η διοίκηση να ξεκινήσει από τώρα τις επαφές για μείωση αποδοχών. Θα πρέπει να χτιστεί μία ομάδα με πολλές μεταγραφές, αφού φαίνεται πως οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο γήπεδο. Είχα πει πολλές φορές πως η ομάδα δεν πείθει».

Αν έπαιξε ρόλο η συμμετοχή στο Β’ γκρουπ: «Δικαίως έπαιζε στο Β’ γκρουπ, αφού η παρουσία του στα φετινά παιχνίδια δεν ήταν καλή. Όταν έγινε η κλήρωση, είπα πως το φαβορί είναι η Ανόρθωση. Ήταν πιο έτοιμη, είχε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Δεν νομίζω όμως να ήταν αυτός ο λόγος, αλλά η εικόνα που έβγαλε όλη τη χρονιά η ομάδα».

Για τον κόσμο: «Η απογοήτευση είναι τεράστια. Να μην ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα έχει δόσει πάρα πολλές χαρές. Αντιλαμβάνομαι πως είναι μεγάλη η απογοήτευση. Μερικές φορές όμως, το να πέφτεις από την κορυφή σιγά-σιγά, είναι δυσκολότερος. Ίσως το γεγονός πως έπεσε από την κορυφή, τόσο χαμηλά, να του βγει και σε καλό. Γιατί όλοι, όποια και να είναι η διοίκηση, πρέπει να κάνουν πολύ δουλειά».

Τι θα ήθελε να δει να αλλάζει: «Να υπάρχει μία υγεία, όπως υπήρχε όταν ξεκινούσαμε την δεύτερη θητεία μας το 2013. Να υπάρχει όρεξη να προσφέρουμε στο ΑΠΟΕΛ. Ο καθένας ήταν στον τόπο του, εκεί που μπορούσε να προσφέρει. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά και θα γίνουν, όποιος και να είναι στη διοίκηση. Το ΑΠΟΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστόρια, έχει το DNA και θα γίνουν όλα όπως πρέπει».

Για την διοίκηση: «Το πιο ιδανικό για μένα είναι να ξεκαθαρίσει το ποιος θα είναι στο πηδάλιο από θέμα διοίκησης, όσο γίνεται γρηγορότερα. Αντιλαμβάνομαι πως η πανδημία έχει κοστίσει σε χρόνο, αλλά το ιδανικό για μένα είναι αυτό».

 


btm