Όταν σφραγιζόταν η μοίρα του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα και η ομάδα δεδομένα θα αγωνιζόταν στο β’ γκρουπ, δεν ήταν πολλοί που πίστευαν πραγματικά στην έξοδο στην Ευρώπη μέσω της διοργάνωσης του κυπέλλου.

Βέβαια, όταν λέγεσαι ΑΠΟΕΛ και έχεις φτάσει το 2012 στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League, δεν μπορείς παρά να σκέφτεσαι πως θα καταφέρεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να πάρεις στο τέλος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έστω και με τον πιο δύσκολο τρόπο. Κερδίζοντας δηλαδή καλές ομάδες μέχρι το τέλος και κατακτώντας το τρόπαιο. Μόνο έτσι θα έσωζε κάπως αυτή τη σεζόν.

Μια σεζόν τραγική… Μια σεζόν γεμάτη λάθη, μια σεζόν ντροπιαστική για όλους όσοι έχουν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στο να καταλήξει ένα  ΑΠΟΕΛ, με όλη αυτή την ιστορία, να αγωνίζεται στο β’ γκρουπ και να έχει χάσει και το κύπελλο. Όπως και αν έχει συμβεί αυτό, δεν έχει πλέον σημασία…

Ποιος θα θυμάται το γκολ του Σαμπάλα επί της Ομόνοιας; Ίσως μόνο ο ίδιος για λίγα ακόμα χρόνια και κανένας άλλος. Όσες ατυχείς συγκυρίες και αν επικαλεστεί κανείς για τα παιχνίδια με την Ανόρθωση και τις δύο ήττες, θα είναι φτηνές δικαιολογίες. Είναι δύο ήττες και τέλος.

Ένα ΑΠΟΕΛ που έφτασε να ψάχνει την τέλεια πορεία στο κύπελλο. Αλάνθαστη… Η φετινή ομάδα, ακόμα και με τα… θαύματα που προσπάθησε να κάνει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μετά από ένα ακόμα λάθος των διοικούντων στη σεζόν – ίσως το μεγαλύτερο όλων στο χρονικό σημείο που ήρθε – με την πρόσληψη και απόλυση του Μακάρθι, δεν ήταν εφικτό να πετύχει κάτι τέτοιο. Μια του κλέφτη με τον Απόλλωνα στους «16», δύο με την Ομόνοια στους «8». Η Ανόρθωση έβαλε τίτλους τέλους στα όνειρα και δικαίως θα παίξει στον τελικό.

Ίσως τελικά αυτό να έπρεπε να γίνει… Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αυτή η χρονιά δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί επιτυχημένη αν προέκυπτε τελικά η κατάκτηση του κυπέλλου. Τώρα όμως που έχει χαθεί και… επισήμως, κάποιοι θα αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο, δηλαδή να «κρυφτούν» πίσω από ένα κύπελλο που πλέον δεν υπάρχει. Μιλάμε για παίκτες, άλλα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και φυσικά τη διοίκηση.

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ