Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Γιάννη Πετράκη και τους ποδοσφαιριστές του, είναι να παρουσιαστούν με την ίδια σοβαρότητα και ετοιμότητα όπως απέναντι στην ΑΕΛ. Επιχειρήθηκε προσπάθεια ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι κι ο ενθουσιασμός τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να μην παρασυρθούν οι κυανόλευκοι να προκύψουν ανέλπιστες απώλειες βαθμών πριν από τον «τελικό» πρωταθλήματος με την Ομόνοια και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Όσο έχει δυνατό σφυγμό, ο Απόλλωνας έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Πετράκης μέχρι να τύχει σημαντικής εκτίμησης και να ξεφύγει από το στόχαστρο σημαντικής μερίδας οπαδών του Απόλλωνα που ισχυρίζονταν ότι δεν είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα του, πέρασε κι αυτός από «Συμπληγάδες». Του πήρε σημαντικό διάστημα να περάσει τη φιλοσοφία του σε μία ομάδα που δεν έκτισε ο ίδιος και παράλληλα να περάσει το μήνυμα πως η προσοχή και η υπομονή όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού, αν «παντρευτούν» με την πρέπουσα επιθετική διάθεση. Έτσι είναι πιο εφικτό να μην κινδυνέψει η ομάδα και να έχει περισσότερες πιθανότητες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στους αγώνες των πλέι οφ, εφτά στο σύνολο, ο Απόλλωνας είναι αήττητος και είναι η δεύτερη ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Κατάφερε να ισχυροποιήσει την ανασταλτική του λειτουργία δεχόμενος μονάχα τέσσερα τέρματα (τα δύο από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Στις κρισιμότερες για τον Απόλλωνα στροφές του πρωταθλήματος, η ομάδα της Λεμεσού δηλώνει βροντερά «παρούσα» και διαθέτει την κράση και τη δυναμική να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από το 2006.

Στα αγωνιστικά, ο Χάμπος Κυριάκου είναι απολύτως καλά και είναι στη διάθεση του Κρητικού τεχνικού. Ο τραυματισμός του με την ΑΕΛ ήταν επιπόλαιος και αποσύρθηκε για σκοπούς προφύλαξης και ξεκούρασης. Για το ματς της Κυριακής με την θα είναι εκτός οι τραυματίες Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Βασιλείου, όπως και οι τρεις παίκτες που βρίσκονται σε περιορισμό, Γκιόργκι Παπουνασβίλι (λόγω οξείας αμυγδαλίτιδας), Γιάννης Γιαννιώτας και Ιωάννης Πίττας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ