Ο Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» και τον Χρίστο Παπακώστα για όλα όσα αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.

Αναλυτικά:

Που βρίσκεται τώρα: «Είμαι στην Ιταλία, σε ένα πρακτορείο μάνατζερ ποδοσφαιριστών».

Για τον νεαρό Μαντούκα: «Είναι 13 χρονών και βρίσκεται στην ακαδημία της Τορίνο. Είναι ταλαντούχος, δουλεύει και ελπίζει πως το μέλλον του θα είναι καλύτερο από του πατέρα του».

Για το γεγονός πως είναι μέρος της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ: «Είμαι ευγνώμων που βρέθηκα στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ, που γράψαμε μαζί ιστορία. Νιώθω περήφανος που μοιράστηκα σημαντικές στιγμές με τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ».

Αν παρακολούθησε φέτος το ΑΠΟΕΛ: «Ναι, έχω δει όλα τα παιχνίδια. Είναι ντροπή και απογοήτευση για μένα και όλους τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ, να βλέπει την ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ κρίμα που βλέπουμε την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια να πηγαίνει τόσο άσχημα».

Τι πιστεύει πως έφταιξε για αυτό; «Σίγουρα δεν ξεκίνησε φέτος, αλλά πηγαίνει πίσω το πρόβλημα. Η διοίκηση δεν έκανε καλή διαχείριση, δεν κατάφερε να φτιάξει ένα καλό ρόστερ, ακόμα και αν έπαιρνε τρόπαια. Πληρώθηκαν και πληρώνονται ποδοσφαιριστές με πολλά λεφτά που δεν τα αξίζουν».

Πως βλέπει το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ως μάνατζερ: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να μανατζάρει κάποιος την ομάδα. Από το ΑΠΟΕΛ λείπουν πολλά πράγματα, όμως πάνω από όλα είναι η διοίκηση. Επίσης λείπει η ποιότητα και η προσωπικότητα ποδοσφαιριστών. Οι πολλές αλλαγές σε προπονητές, πολλές αλλαγές σε φιλοσοφίες, όμως με τους ποδοσφαιριστές να παραμένουν ίδιοι. Όλα αυτά, αποτυπόνωνται στα αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες με τους οποίους μπορεί να χτίσει για το μέλλον. Υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, όπως ο Ζαχίντ, όμως όλοι αυτοί θα πρέπει να στηριχθούν ψυχολογικά».

Για τις μεγάλες αλλαγές που προβλέπονται στο ρόστερ: «Πριν γίνουν αυτές, θα πρέπει να δει η διοίκηση πολλά πράγματα μέσα από την ομάδα. Πρέπει να βρεθούν οι λύσεις μέσα από το ρόστερ πρώτα από όλα, γιατί δεν είναι εύκολο να αποδεσμευτείς τα συμβόλαια. Είδαμε και πέρσι δύο-τρεις καλούς παίκτες, που πληρώνονται ακριβά, να μην αγωνίζονται, αλλά να πληρώνονται κανονικά. Άρα δεν μπορείς να δημιουργήσεις περαιτέρω οικονομικά προβλήματα».

Για τον τρόπο που τελείωσε το ποδόσφαιρο: «Ήμουν ευγνώμων για την χρονική στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός μου και δεν είχε έρθει νωρίτερα. Μέχρι σήμερα με ταλαιπωρεί αυτός ο τραυματισμός. Ήμουν έτοιμος να ολοκληρώσω την καριέρα μου. Σίγουρα θα μπορούσα να παίξω ακόμα δύο ή τρία χρόνια, αλλά όλα συμβαίνουν για καλό λόγο».

Αν μιλάει με τον Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, κο Πετρίδη ή κάποιον άλλον από την ομάδα: «Όχι, έχω τρία χρόνια να μιλήσουμε. Διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα, υπάρχει όμως σεβασμός μεταξύ μας».

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ