Ο Ιωάννης Μασμανίδης μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για το που βρίσκεται σήμερα: «Είμαι στην Γερμανία, στο Λεβερκούζεν, αλλά η πανδημία μας τα έφερε λίγο ανάποδα από αυτά που περιμέναμε. Προσπαθούμε όμως. Τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα, γιατί βλέπω πως θα πέσουμε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να έχουμε τον κόσμο που αγαπάει, κοντά. Να κοιτάξει ο καθένας την οικογένειά του. Αν έχεις την υγεία σου, όλα τα άλλα γίνονται. Είμαι προπονητής στις ακαδημίες της Βικτόρια Κολωνίας, ενώ είμαι και βοηθός στην πρώτη ομάδα. Έχω τα διπλώματα προπονητικής, εκτός από το UEFA Pro, το οποίο αναβλήθηκε και περιμένουμε να γίνει τους επόμενους μήνες για να το πάρω και αυτό».

Για την Κύπρο: «Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει μείνει στην Κύπρο. Εκτός του ποδοσφαίρου και ο κόσμος εκεί, η αγάπη του και πρέπει να πω πως υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στο νησί. Έχω έρθει ακόμα μία-δύο φορές στην Κύπρο, αφού αποχώρησα».

Για τους λόγους που δεν έμεινε στον Απόλλωνα: «Ήθελα να μείνω στην ομάδα, όμως άλλαξε η διοίκηση και δεν ήρθαμε σε κάποια συμφωνία. Έτσι έπρεπε να φύγω. Για εμένα οι κινήσεις που είχαν γίνει τότε στον Απόλλωνα ήταν λάθος. Και είναι κρίμα, γιατί είδα τόσο μεγάλη αγάπη από τον κόσμο και δεν έγινε κάτι πάνω σε αυτό. Όχι μόνο διοικητικές ενέργειες, αλλά και σε άλλα μέρη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γι αυτό έχουμε να μιλάμε αρκετά. Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες».

Για τους νεαρούς στην Κύπρο: «Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπάρχει αυτή η νοοτροπία, να παίρνουν τα μυαλά των παικτών αέρα. Είχαμε και τότε, όταν έπαιζα και εγώ, ταλέντα στην ομάδα. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο, να μπαίνει κάτω και να δουλεύεται, ώστε να αξιοποιούνται τα ταλέντα. Βλέπουμε και την Ελλάδα, μετά το Euro να μην μπορεί να βγάλει νέους παίκτες, ισάξιους με εκείνους. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος στη θέση αυτή που να γνωρίζει το ταλέντο και να ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Αν υπάρχουν Γερμανοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παίξουν στην Κύπρο: «Σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι. Κάποτε είχα μία πρόταση από ομάδα της Ελλάδας, να κάνω σκάουτινγκ για αυτούς και να τους στέλνω παίκτες. Όμως η προσέγγιση ήταν ερασιτεχνική».

Αν θα ήθελε να έρθει ως προπονητής στην Κύπρο: «Ναι, θα το ήθελα, γιατί όχι. Γνώρισα πολύ καλό κόσμο στην Κύπρο και τη νιώθω σαν την πατρίδα μου. Όταν βγάλω το δίπλωμά μου και να μπορώ να δουλέψω, θα το ήθελα πολύ».

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ