Ο προπονητής και παλαιός ποδοσφαιριστής, Γιάννος Σταυρινός ήταν καλεσμένος στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για τον ίδιο: «Έχω εγκαταλείψει την προπονητική, γιατί έπρεπε να διαλέξω ποια καριέρα θα διαλέξω. Δεν κρύβω πως όταν βλέπω παιχνίδια, ανεβαίνει η διάθεση, καθώς η σχέση μου με την προπονητική και το ποδόσφαιρο γενικότερα, δεν πεθαίνει».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές και ανέβασαν τον πήχη, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε απόδοση ομάδων, που έδωσαν και την ευκαιρία να ανέβουν οι κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ξένων που δεν πρόσφεραν και θα μπορούσαν στην θέση τους να παίζουν Κύπριοι. Παράδειγμα ο Ψάλτης, ο οποίος κάνει καλά παιχνίδια και πήρε την κλήση στην Εθνική, ή ο Τζιωνής που καθορίζει παιχνίδια ή και ο Πίττας στον Απόλλωνα. Σίγουρα υπάρχουν ξένοι που έβαλαν την σφραγίδα τους στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για την επιπλέον θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Εύχομαι το άλμα να γίνεται με σωστό τρόπο, μακροχρόνιο πλάνο και όχι περιστασιακά. Υπάρχει το φαινόμενο φέτος πολλές ομάδες να αλλάζουν προπονητές. Πρέπει να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, όπως για παράδειγμα η Ομόνοια με τον Μπεργκ».

Για τον Τζιωνή: «Ο Τζιωνής μέσω των συνεχόμενων παιχνιδιών και της εμπιστοσύνης του προπονητή, σιγά-σιγά βελτιώθηκε και έφτασε στο σημείο να κρίνει παιχνίδια. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για έναν ποδοσφαιριστή».

Για τον Μπεργκ: «Ο Μπεργκ όχι μόνο έβαλε νεαρούς, αλλά κάνει και πρωταθλητισμό. Δεν είναι σαν μία ομάδα, όπως ο Εθνικός, που βγάζει παίκτες, αλλά παλεύει για την παραμονή του».

Για τον Κέρκεζ: «Είναι το παράδειγμα του προπονητή που έδωσε σταθερότητα. Είναι σφικτή και σταθερή ομάδα που πάλεψε μέχρι τέλους».

Για τον Απόλλωνα: «Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση στον Απόλλωνα. Η αλλαγή προπονητή άλλαξε τα δεδομένα. Ο κος Πετράκης στον Ολυμπιακό έκανε μία πάρα πολύ καλή δουλειά, όμως στον Απόλλωνα δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Πρέπει να τον δούμε να στήνει την ομάδα από την αρχή, να δούμε τι πορεία θα κάνει και μετά να τον κρίνουμε.

Για τον Σοφρώνη Αυγουστή: «Ανέλαβε μία ομάδα που δεν την έχει χτίσει αυτός, την ΑΕΚ, έκανε κάποιες μεταγραφές που δεν του βγήκαν καθόλου και αυτό πλήρωσε. Δεν έχουν όλοι οι προπονητές την ευκαιρία να κρίνονται από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχει προπονητές που θα φύγουν από μία ομάδα σε ένα μήνα».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν μεταξύ διαβάθμισης και ανόδου, έχει καταφέρει να μπει στην εξάδα και να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου. Πόσο μάλιστα αν καταφέρει να το κατακτήσει, κάτι που θα είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, δυσάρεστο για τους μεγάλους του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός σε ομαδικό επίπεδο περίμενε την ευκαιρία του και τώρα θέλει να πάρει το κύπελλο. Ο τελικός είναι 50-50 και το παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ανόρθωση δεν θα έχει καμία σχέση».

Για το πρωτάθλημα: «Η Ομόνοια είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Αν φτάσει στο τελευταίο παιχνίδι να κρίνεται το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, θα είναι σαν τελικός κυπέλλου. Θα είναι 50-50, η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει το παιχνίδι και κατ’ επέκταση και τον τίτλο».

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ