• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα γέμιζε και το πάρκινγκ του ΓΣΠ»
28/04/2021 11:29
«Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα γέμιζε και το πάρκινγκ του ΓΣΠ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και νυν υποψήφιος βουλευτής, Πανίκος Ξιούρουππας, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Μέσα σε Όλα» με την Άντρεα Καφά.

Αναλυτικά:

Για την προκλογική εκστρατεία: «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό γήπεδο από αυτό που έχω συνηθίσει. Βέβαια είχα πάντα την επαφή με τον κόσμο και αυτό θα με βοηθήσει πολύ. Περιμένω να βγούμε από το lockdown για να συνεχίσουμε την προεκλογική εκστρατεία».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Δεν περίμενα το παιχνίδι με την ΑΕΛ για να κρίνω αν είναι στο πρωτάθλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια η Ομόνοια είναι πρωταγωνίστρια. Έχει φύγει από το άσχημο παρελθόν των τελευταίων χρόνων που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Αποτελείται από ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ και ένα καταπληκτικό ρόστερ. Αυτά είναι η συνταγή της επιτυχίας».

Για την Ομόνοια: «Είτε υποστηρίζεις την Ομόνοια, είτε όχι, είναι κοινό αποδεκτό πως η Ομόνοια έχει μία καλή φιλοσοφία σε όλα τα παιχνίδια. Χρησιμοποιεί όλο το ρόστερ, δεν φοβάται να ρίξει στο παιχνίδι και τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, που μας έχουν δώσει πάρα πολλούς βαθμούς. Είναι από τα κέρδη της Ομόνοιας, γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τον κορμό του ρόστερ στα επόμενα χρόνια. Σε συνδυασμό με τους ξένους ποδοσφαιριστές, η Ομόνοια ξέρει πως να κερδίζει παιχνίδια. Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ, όσοι ξέρουμε από ποδόσφαιρο, περίμενε ο Μπεργκ να ανοιχτεί η ΑΕΛ και να χτυπήσει για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Μία τακτική που είχε εφαρμόσει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την εικόνα της ομάδας: «Η εικόνα και η απόδοση της ομάδας δείχνει πως ξέρει να πάρει το αποτέλεσμα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την εικόνα που βγάζει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αυτό είναι ο πρωταθλητισμός».

Για την ακαδημία, αν υπάρχει ταλέντο ή αν γίνεται σωστή δουλειά: «Είναι συνδυασμός, γιατί θα πρέπει οι ομάδες να ξοδέψουν λεφτά, να επενδύσουν στις ακαδημίες. Πρέπει να υπάρχουν καταρτισμένοι προπονητές, που σε συνδυασμό με το προπονητικό τιμ της πρώτης ομάδας, να μάθουν την φιλοσοφία της ομάδας, ούτως ώστε, όταν χρειαστεί να παίξουν στην πρώτη ομάδα, να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν».

Για την απουσία του κόσμου: «Αν δεν υπήρχε η πανδημία, το ΓΣΠ δεν θα έφτανε για να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών της Ομόνοιας. Θα γέμιζε και το πάρκινγκ δίπλα. Φανταστείτε την ατμόσφαιρα που θα υπήρχε στο γήπεδο, η οποία θα έδινε στους ποδοσφαιριστές ακόμα 20-30% ώθηση στο παιχνίδι της. Αυτό είναι σίγουρο και το λέω γιατί το έχω ζήσει. Ο ποδοσφαιριστής είναι σαν καλλιτέχνης. Θέλει να δείχνει στον κόσμο τις ενέργειές του και να παίρνει το χειροκρότημα. Έχω τις απόψεις μου για την πανδημία, με τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Το γήπεδο είναι ανοικτός χώρος, που θα μπορούσαν με αποστάσεις να φιλοξενήσει κόσμο. Ελπίζω πως με το εμβόλιο θα λυθούν αυτά τα προβλήματα και να βοηθήσει ο κόσμος τις ομάδες μας και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Το δείχνει και η βαθμολογία της UEFA. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τίτλος, η ΑΕΛ μόλις τώρα βγήκε εκτός πρωταθλήματος και πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την φετινή της πορεία. Ο Απόλλωνας είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που διεκδικεί τον τίτλο και φυσικά η Ομόνοια. Βέβαια και στον δεύτερο όμιλο, βλέπουμε καλές ομάδες να ανταγωνίζονται για την παραμονή τους».

 


btm