Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας έδιναν έναν πολύ σημαντικό αγώνα, που έκρινε τον πρωταθλητή. Μπορεί να μην πέρασαν πολλά χρόνια από τότε μέχρι σήμερα, όμως έχουν αλλάξει πολλά, με κυριότερη και πιο ευχάριστη αλλαγή, τη συμμετοχή του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Στις 29 Απριλίου του 2018 στο ΓΣΠ, οι Μπρούνο Μπαλταζάρ και Σωφρόνης Αυγουστή, είχαν παρατάξει τις ενδεκάδες τους στο σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, χωρίς ούτε έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή! Η ξενομανία είχε φτάσει στο απόγειό της και εκείνη η βραδιά είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από Τύπο και κόσμο.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε το αντίστοιχο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν, και πάλι στο ΓΣΠ, ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν περάσει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ευοίωνα πλέον, αφού τόσο η Ομόνοια, όσο και ο Απόλλωνας έχουν Κύπριους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως αλλάζουν οι εποχές και πλέον οι γηγενής ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών τους.

Ας θυμηθούμε τις συνθέσεις της τότε αναμέτρησης:

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Ενσούε, Καρλάο, Πολιάκοφ, Λάγο, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Ντελατόρε, Ντε Καμάργκο,

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σαντάνα, Σακέτι, Άλεφ, Παπουλής, Γιάκολις, Ζελάγια, Μαγκλίτσα

(Να σημειώσουμε πως ο Φώτης Παπουλής πήρε το Κυπριακό διαβατήριο λίγους μήνες μετά από αυτόν τον αγώνα, τον Αύγουστο του 2018).


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ