Ο Στέφανος Βοσκαρίδης μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Είναι γεγονός πως η εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι συναρπαστική. Η δική μου η εκτίμηση είναι πως οι μικρές ομάδες βοηθήθηκαν από την απουσία του κόσμου, στο να πάρουν αποτελέσματα από μεγαλύτερες ομάδες, αλλά και να παιχτεί λίγο περισσότερο στα ίσια. Το ποδόσφαιρο παίζεται με τους φιλάθλους. Από τη στιγμή που φέτος δεν υπήρχε, έδωσε το δικαίωμα στις μικρές ομάδες να διεκδικήσουν βαθμούς από τις μεγάλες».

Για το ΑΠΟΕΛ: «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της φετινής σεζόν του ΑΠΟΕΛ, ήταν η απουσία του κόσμου. Άσχετα με όλα τα υπόλοιπα. Οι ομάδες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το ΑΠΟΕΛ πάντα θα έχει το πλεονέκτημα να έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι λογικό κάποια στιγμή η ομάδα να κάνει μία καμπή. Οι ίδιοι άνθρωποι που πήγαν την ομάδα στο Champions League, είναι οι ίδιοι που έκαναν τα λάθη. Το ΑΠΟΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα και γρήγορα θα βρει τον δρόμο της. Το πρόβλημα για εμένα είναι πως δεν υπάρχουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που θα στηριχθεί το ρόστερ για τα επόμενα χρόνια. Όταν χτίζεται μία ομάδα με ένα πλάνο, όπως έκανε ο κος Ουζουνίδης, και κάνεις μεταγραφές τις τελευταίες ημέρες πριν τα πρώτα παιχνίδια σου, είναι πολύ δύσκολο αυτή η ομάδα, χωρίς προετοιμασία να μπουν και να βοηθήσουν. Επίσης, όταν κάνεις αλλαγές 20 ποδοσφαιριστών από σεζόν σε σεζόν, δεν μπορούν να προσφέρουν. Ο Νούχιου για παράδειγμα, ήρθε τελευταία στιγμή, υπέρβαρος, χωρίς προετοιμασία και δεν μπόρεσε να αποδώσει. Πριν 5 χρόνια υπήρχε η βάση στο ρόστερ από 5-6 ποδοσφαιριστές, ώστε να χτιστεί η ομάδα πάνω τους. Φέτος δεν το είχε αυτό. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

Για τον Πουρσαϊτίδη: «Ο Πουρσαϊτίδης έχει τον χαρακτήρα για να δώσει την ηρεμία που χρειάζεται η ομάδα. Δείτε τι γίνεται σε άλλες ομάδες. Παράδειγμα η Ανόρθωση, όταν ήρθαν οι ήττες ξεκίνησαν τα προβλήματα».

Για την Ομόνοια: «Αυτή τη στιγμή στην Ομόνοια υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να παίρνουν 200-300.000 ευρώ το χρόνο και αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές που μπορεί να παίρνουν 5.000 ευρώ. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει δουλειά, υπομονή και εμπιστοσύνη».

Για τα σημερινά παιχνίδια: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως Απόλλωνας και Ομόνοια θα περάσουν Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα και θα παιχτεί το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική. Δικαιωματικά και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι εκεί και όποια το κερδίσει, θα το αξίζει. Ελπίζω να είναι το ίδιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά».

Για τον αριθμό των ομάδων στην Α’ κατηγορία: «Όσο λιγότερες ομάδες είναι στη Α’ κατηγορία, τόσο πιο δύσκολο είναι για εμάς τους προπονητές να βρούμε δουλειά, να αγωνιστούν περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, να δουλέψουν και να βγουν νέοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Είμαστε μία μικρή χώρα, υπάρχει ταλέντο, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των αγώνων και όσο περισσότερες ομάδες είναι στην Α’ κατηγορία, τόσα περισσότερα παιχνίδια θα έχουν στα πόδια τους. Το πλάνο που γίνεται κάθε χρόνο είναι για το συμφέρον κάποιων και όχι για το συμφέρον του ποδοσφαίρου».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ