Ο Σκεύος Χρίστου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και υποψήφιος βουλευτής μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα.

Αρχικά: «Με παλιούς συμπαίκτες που είμαι ακόμα σε επαφή, τους αρέσει πολύ το οικογενειακό κλίμα στις ομάδες και με τους οπαδούς. Έχουν μείνει αρκετοί στην Κύπρο.»

Για τα σημερινά παιχνίδια: «Είναι όλα πιθανά στο πρωτάθλημα. Η Ομόνοια παίζει με την ΑΕΚ, που δεν έχει κάποιο στόχο αλλά έχουν κίνητρο και εγωισμό. Μπορεί να έδιωξαν τον Σωφρόνη και να σκέφτονται τη νέα σεζόν, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι εκεί και σκέφτονται το εγώ τους. Θέλουν να δείξουν στον Τσάβι Ρόκα ότι είναι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, έχουν στόχο το κύπελλο αλλά δε σημαίνει ότι είναι αδιάφοροι, έχουν τη ψυχολογία στα ύψη και θέλουν και αυτοί τη νίκη. Θέλει να τους κρατήσει σε εγρήγορση ο Γιανέφσκι και δε νομίζω να γίνουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα.»

Για το ενδεχόμενο παρουσίας του κόσμου στον τελικό κυπέλλου: «Σκεφτόμουν γιατί να μην ανοίξουν για τους οπαδούς στον τελικό κυπέλλου, και αν παίζεται ο τελικό στο πρωτάθλημα να πάνε και εκεί. Να το ζήσουν και οι οπαδοί και οι ποδοσφαιριστές. Είναι κρίμα να έχεις τέτοιους τελικούς και να μην έχεις οπαδούς. Είναι κάτι που πιστεύω μπορεί να γίνει, ή με τη χρήση τεστ είτε με εμβολιασμένους. Θα κάνω τώρα τον συνήγορο του διαβόλου αλλά σε περίπτωση που ανοίξουν μόνο για μερικούς, τότε ποιοι θα είναι αυτοί οι λίγοι που θα πάνε.»

Για το πρωτάθλημα: «Πιστεύω θα παιχτεί στο τελευταίο παιχνίδι το πρωτάθλημα αλλά είναι όλα ανοιχτά. Σίγουρα το άγχος το έχουν η Ομόνοια και ο Απόλλωνας και θα κυνηγήσουν την ουσία. Ο Απόλλωνας δεν έχει περιθώρια λάθους και δεν πρέπει να χάσει βαθμούς σε αντίθεση με την Ομόνοια που θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα προκατάληψης το θέμα για τους ξένους διαιτητές. Πιστεύω υπάρχουν ικανοί Κύπριοι διαιτητές. Το VAR έχει υπερκαλύψει το διαιτητή, είναι ένα μηχάνημα που έχει βοηθήσει πολύ, ο διαιτητής είναι άνθρωπος και δεν μπορεί αν τα δει όλα.»

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ