• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ακούσαμε τις φωνές του κόσμου και καταλάβαμε πως είμαστε πρωταθλητές»
06/05/2021 11:38

Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Τιάγκο Σάντος, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου.

Αναλυτικά:

Πως νιώθει για την κατάκτηση του τίτλου: «Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί η δουλειά που βάλαμε έφερε καρπούς και ο στόχος που θέσαμε όταν ξεκίνησε η σεζόν, επετεύχθη».

Για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα. Όταν ήρθα στην Ομόνοια, είχα ως στόχο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζω η Ομόνοια να συνεχίσει έτσι κάθε χρόνο και να κάνει ακόμα περισσότερες επιτυχίες».

Για την εμπειρία στη σεζόν: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, μπήκαμε στους Ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά ήταν μία δύσκολη σεζόν με όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία. Είναι ένας επικίνδυνος ιός. Εύχομαι να είναι όλος ο κόσμος υγιείς. Όμως τα καταφέραμε, πήραμε το πρωτάθλημα. Τώρα έμεινε ένα τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, τον οποίο αντιμετωπίζουμε με σεβασμό».

Αν περιμένε πως θα τελείωνε από την Τρίτη: «Όλη η Κύπρος περίμενε πως το παιχνίδι με τον Απόλλωνα την Δευτέρα θα ήταν ο τελικός του πρωταθλήματος. Εμείς συγκεντρωθήκαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας θα είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό, γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Όπως είχαμε και εμείς πολύ δύσκολο έργο. Ήξερα όμως πως αν κερδίζαμε την ΑΕΚ θα ήμασταν πρωταθλητές, όπως και έγινε».

Για τα λεπτά που περιμένανε να μάθουν το αποτέλεσμα του Τσιρείου: «Ψάχναμε να βρούμε ίντερνετ για να δούμε τι συμβαίνει στο άλλο παιχνίδι. Είδαμε πως υπήρχε πολύ χρόνος καθυστερήσεων. Ήμασταν πάρα πολύ αγχωμένοι. Το βλέπαμε από την ιστοσελίδα, όμως επειδή αργεί λίγο η ενημέρωση, ακούσαμε τις φωνές του κόσμου έξω από το γήπεδο και τότε καταλάβαμε πως είμαστε πρωταθλητές».

Για το μυστικό της επιτυχίας της Ομόνοιας φέτος: «Έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο, σαν οικογένεια. Αν σκοράρει κάποιος ποδοσφαιριστής πανηγυρίζουμε όλοι σαν να το βάλαμε εμείς. Δεν υπάρχει το “εγώ” στην ομάδα. Ο κόσμος μας στηρίζει πάρα πολύ και παίζουμε όλοι για την ομάδα».

Για τον Μπεργκ: «Είναι πολύ καλός προπονητής γιατί ήταν και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Δεν τον νοιάζει αν κερδίσεις ένα παιχνίδι με 1-0 ή 5-0. Τον νοιάζει να έχεις παίξει καλά. Είναι πολύ καλός προπονητής, εξαιρετικός χαρακτήρας, με πολύ καλή καρδιά. Απολαμβάνω πολύ την συνεργασία μου μαζί του γιατί είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος».

Για το μέλλον του με την Ομόνοια: «Προς το παρόν έχω συγκεντρωθεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Μετά θα συζητήσω για το μέλλον μου με την Ομόνοια. Ξέρουν ότι αγαπώ την Ομόνοια. Μου αρέσει η Κύπρος και σε εμένα και στην οικογένειά μου. Θέλω να μείνω στην Ομόνοια».

Αν θέλει να μείνει μόνιμα στην Κύπρο: «Μου αρέσει πολύ η Κύπρος. Έχουμε ζήσει εδώ για 4 χρόνια. Η κόρη μου έχει γεννηθεί εδώ. Η καρδιά μας ανήκει στην Κύπρο. Αγαπάμε τους ανθρώπους στην Κύπρο, έχει πολύ καλό φαγητό, μου αρέσει πολύ το σουβλάκι, η σεφταλιά και το αθηαινίτικο χαλούμι».

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος στο πρωτάθλημα: «Το παιχνίδι με την ΑΕΛ, η οποία προηγήθηκε στην αρχή και ήταν πολύ δύσκολο να το γυρίσουμε. Η ΑΕΛ είναι πολύ καλή ομάδα, έκανε μία πολύ καλή σεζόν, όμως ο προπονητής μας στα αποδυτήρια μας ενθάρυνε και μας έδωσε την ώθηση. Τώρα πλέον είμαστε πρωταθλητές και κανένας δεν μπορεί να μας πάρει το τρόπαιο».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας: «Είναι δύο παιδιά 17 χρονών (Λοΐζου) και 19 (Τζιωνής) και είναι ήδη πρωταθλητές. Τα πάνε πολύ καλά στην προπόνηση. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτούς. Ακούνε τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές και δουλεύουν σκληρά. Αν συνεχίσουν έτσι θα μπορέσουν να γίνουν πολύ μεγάλη ποδοσφαιριστές και θα μπορέσουν να παίξουν στο εξωτερικό».

Για τον κόσμο: «Αυτά τα χρόνια δεν είναι εύκολο για τον κόσμο, γιατί με αυτήν την πανδημία, χάθηκε πολύς κόσμος. Όμως παίζουμε ποδόσφαιρο και δώσαμε πολύ χαρά στον κόσμο. Θέλουμε να παραμείνουν υγιείς και τους χαρίζουμε το τρόπαιο».

Αν μπορεί η Ομόνοια να μπει στους ομίλους του Champions League: «Σίγουρα μπορεί. Φέτος φτάσαμε πολύ κοντά. Παίξαμε με τον Ολυμπιακό που είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Είχαμε το 0-0 του πρώτου παιχνιδιού και δεχτήκαμε δύο γκολ στο τέλος του παιχνιδιού. Πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές. Δεν είναι εύκολο να κάνουμε πρόβλεψη. Όμως έχω ένα φίλο μου στην Ανόρθωση, τον Κορέια που ελπίζω να το κατακτήσει το Κύπελλο».


btm