• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παπαπέτρου Παναθηναϊκός: «Υποχρέωση μας το Πρωτάθλημα, λείπει ο Ολυμπιακός» [vid]
10/05/2021 23:58

O Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τον στόχο του Πρωταθλήματος, τόνισε ότι λείπει ο Ολυμπιακός από την Α1 και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το πάθος του Χεζόνια.

O Ιωάννης Παπαπέτρου μια μέρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και μαζί και των βραβείων του MVP και του πρώτου σκόρερ ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Τζάμπολ» της ΕΡΤ και μίλησε για όλα. Για το Κύπελλο, τον αυτονόητο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, την απουσία του Ολυμπιακού, έκανε πρόβλεψη για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την Εθνική Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου:

«Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν, εν μέσω πανδημίας, με τα άδεια γήπεδα. Δεν πάει να υπάρχει η σοβαρότητα και σπουδαιότητα ενός τελικού Κυπέλλου. Σίγουρα η απουσία κόσμου αφαιρεί λίγη από τη γλύκα, αλλά είναι ένας θεσμός που είναι πολύ σημαντικός και η κατάκτηση του τίτλου ήταν σημαντική για τον Παναθηναϊκό.

Περίμενα ανταγωνιστικό τον Προμηθέα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον οργανισμό και τους ανθρώπους της ομάδας. Έκαναν πάρα πολύ καλή προσπάθεια και ξέραμε ότι θα παλέψουν στο 100%. Ξέραμε ότι θα γίνει ένας δύσκολος τελικός. Ήμασταν κουρασμένοι αλλά και δύο ομάδες δώσαμε το 100% και βγήκαμε εμείς νικητές».

Για το trash talking: «Υπήρχαν στιγμές που υπήρχε ένταση. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίσουν, δεν ξέρω ποιος το ήθελε πιο πολύ, αλλά μιλώντας για τον εαυτό μου εγώ το ήθελα αρκετά, οπότε καμία φορά θα πεις κάτι παραπάνω. Δε θέλω να σταθώ σε αυτό. Λες κάτι μέσα στο γήπεδο, μένει μέσα στο γήπεδο. Καλό είναι να μην ξεφεύγει πολύ από τα μπασκετικά πλαίσια. Από εκεί και πέρα σου δίνει τροφή. Εμένα μου δίνει τροφή, ενέργεια και κίνητρο, οπότε ό,τι συνέβη για καλό συνέβη όπως φάνηκε».

Για το πάθος του Χεζόνια: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο με κάποιον συμπαίκτη μου. Το πάθος του είναι απίστευτο. Έχει γεννηθεί στην Κροατία, αλλά ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Δείχνει την αγάπη του στο γήπεδο κάθε μέρα, αλλά νομίζω ότι είναι ίδια η αγάπη όλων των ανθρώπων που είναι στην ομάδα, κι ας μη το δείχνουν έτσι όπως το εκφράζει ο Χεζόνια».

Για το αν πρέπει να μείνει αναπόσταστο το δίδυμο Παπαπέτρου-Χεζόνια και τις σκέψεις του για το συμβόλαιο που λήγει: Είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον. Εγώ αυτή τη στιγμή σκέφτομαι το πρωτάθλημα, είναι υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή προς το σύλλογο και προς τους φιλάθλους, είναι ο στόχος της ομάδας. Από εκεί και πέρα, είμαι στην ομάδα 3 χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της και θα δούμε τι είναι αυτό που μπορεί να δουλέψει, θα δούμε την επόμενη μέρα. Στόχος τώρα είναι το πρωτάθλημα και δεν θέλω να έχω άλλα στο μυαλό μου. Πάμε να πάρουμε το νταμπλ».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Σίγουρα λείπει. Δεν είναι μυστικό αυτό και όποιος πει το αντίθετο σκέφτεται μονόπλευρα. Όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο το καλύτερο για όλους. Έχει πολλές αξιόλογες ομάδες, αλλά με τον Ολυμπιακό θα άλλαζε το επίπεδο. Νομίζω είναι ευχή όλων να βρίσκεται στην Α1 και είναι ωραίο να ανταγωνίζεσαι με μία Ευρωλίγκας για τους εγχώριους τίτλους».

Για την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: «Είμαστε ένας ιδιαίτερος λαός. Υπάρχουν πράγματα διαφορετικά σε σχέση με τις άλλες χώρες. Πραγματικά ελπίζω να μπορούμε να βλέπουμε τελικούς στο μέλλον με τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Μακάρι να συμβεί».

Για την φετινή πορεία στην Ευρωλίγκα: «Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο που πήγε στραβά. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που θέλαμε, χάσαμε κάποια παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και να ήμασταν κοντά στην οκτάδα μέχρι το τέλος. Δεν μπορώ να πω τι πήγε λάθος. Το καλοκαίρι που θα γίνει ο απολογισμός θα δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερα του χρόνου».

Για το ότι φώναξε τον Βουγιούκα να σηκώσουν μαζί το Κύπελλο: «Είναι δείγμα οικογένειας. Δεν είχα κάποιο άλλο σκοπό. Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου δεν έψαχνα να κάνω φίλους μέσω του μπάσκετ, αλλά συμβαίνει όταν γνωρίζεις τέτοιους ανθρώπους. Ο Ίαν είναι φίλος, είναι σαν πατέρας μου και ένιωσα ότι ηθικά σωστό και λογικό να είναι μαζί μου και να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο».

Για το ποιος συμπαίκτης του από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακού του λείπει: «Καλή ερώτηση. Θα ακουστεί κλισέ. Δεν έχει να κάνει με κάποιον συγκεκριμένο. Η αποχώρηση του Νικ από τον Παναθηναϊκό ήταν κομβική. Θα δανειστώ αυτό που είχε πει ο Πιτίνο ότι είναι ένας από τους κορυφαίους πασέρ. Στον Ολυμπιακό ήμουν τυχερός, είχαμε καλούς συμπαίκτες. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου. Για ξένους, τον Ντάνστον και τον Λο, από τους οποίους έμαθα πολλά».

Για το ποιος θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα: «Πρόβλεψή μου θα ήταν η Εφές. Νομίζω ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση και θα ήταν το δίκαιο με βάση την χρονιά που έκαναν πέρυσι».

Για το Προολυμπιακό και την πιθανή επιστροφή του Σπανούλη στην Εθνική: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε, η ομάδα είναι αρκετά καλή. Η Ολυμπιάδα είναι όνειρο για όλους. Η επιστροφή του Βασίλη είναι μία απόφαση δικιά του. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο. Ο Σπανούλης έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Θα ήταν καλοδεχούμενη και μία τελευταία ευκαιρία να ξαναπαίξουμε μαζί».


btm