Ο Πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για την χθεσινή νίκη: «Ήταν μία νίκη, αλλά εμένα προσωπικά δεν με χαροποιεί. Αφού δεν νικήσαμε Δόξα και Σαλαμίνα, μας δίνει ένα 5-10% να διεκδικήσουμε την παραμονή μας. Εξαρτώμαστε από τους άλλους, πρέπει να περιμένουμε τα σημερινά παιχνίδια.

«Στο χθεσινό παιχνίδι, μας έλειπαν τέσσερις ποδοσφαιριστές βασικοί, μπήκαν νεαροί ποδοσφαιριστές. Δεχτήκαμε ένα γκολ γρήγορα, αν έμπαινε και η ευκαιρία που έχασε το Παραλίμνι αμέσως μετά, θα μιλούσαμε διαφορετικά σήμερα. Δεν ξέρω τι έπαθαν μετά, όμως βρήκαμε χώρο και καταφέραμε να το γυρίσουμε. Ο Ρουσιάς οδήγησε την ομάδα, ήταν ηγέτης. Αυτό θέλουμε».

«Νομίζω προτιμώ μία νίκη της Σαλαμίνας σήμερα θα ήταν καλύτερα για εμάς, όμως επειδή είμαστε φιλικό σωματείο με τον Εθνικό, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ο καλύτερος ας κερδίσει».

Για τον αριθμό των ομάδων στην Α’ κατηγορία: «Η ΚΟΠ πρέπει να σκεφτεί πολύ όσα έχει αποφασίσει. Δεν είναι σωστό να καταστρέφεις το ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις ομάδες ώστε να βγάζουν Κύπριους ποδοσφαιριστές και να δυναμώνει η Εθνική. Δεν μπορείς να στέλνεις όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές στην Β’ κατηγορία».

«Πρέπει να βοηθάμε όλους αυτούς τους νεαρούς και να παίξουν στην Εθνική. Είδε κανείς ποδοσφαιριστή στην Εθνική από ομάδα της Β’ κατηγορίας;».

«Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι. Δεν τους ενδιαφέρει ο β’ όμιλος. Όμως βλέπουμε τις ομάδες του κάτω ομίλου να βγάζουν ποδοσφαιριστές και να τροφοδοτούν τις μεγάλες. Βλέπουμε τώρα όσα ακούγονται με τον Θεοδώρου και την μεταγραφή του ή όπως είχε γίνει με τον Λαίφη».

«Δεν εξαρτάται μόνο από τον πρόεδρο της ΚΟΠ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό και προς όφελος όλων των Κύπριων ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να αφήσουμε ένα σύστημα για μερικά χρόνια και μετά να αποφασίσουμε αν μας κάνει ή όχι. Πρέπει όμως αυτό το σύστημα να είναι ανταγωνιστικό».

«Θα επιδιώξω συνάντηση με τους υπόλοιπους προέδρους».

«Βλέπουμε για παράδειγμα τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στην Εθνική από το ΑΠΟΕΛ. Αυτοί όλοι που θέλουν να υποβαθμίσουν κάποιες ομάδες, στα γήπεδα της Β’ κατηγορίας, που δεν υπάρχουν γήπεδα, είναι αυτοί που κοιτάζουν το συμφέρον τους».

«Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου, γιατί δεν είχα το μπάτζετ να φτιάξω μία ομάδα με Κύπριους ποδοσφαιριστές και να κάνω μία καλή ομάδα. Για παράδειγμα ο Ρουσιάς. Πήγε παντού και δεν τον χρησιμοποίησε καμία ομάδα. Ήρθε στον Ερμή, του δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστεί και βλέπουμε τι γίνεται σήμερα. Αξίζει για πιο μεγάλη ομάδα και τον ζητάνε και έτσι πρέπει. Φτάνει όμως να τον χειριστούν ανάλογα και σε όποια ομάδα θα πάει».

«Το ΑΠΟΕΛ θα κάνει αυτό που έκανε πριν δέκα χρόνια. Πήρε Κύπριους ποδοσφαιριστές και έφτιαξε ομάδα. Τώρα, λόγω του ονόματος που έχει το ΑΠΟΕΛ, θα μαζέψει τους καλούς Κύπριους και θα φτιάξει μία πολύ καλύτερη ομάδα. Όλα όμως ξεκινούν από το φυτώριο που έχουν οι μικρές ομάδες».

 

 

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ