Οι καταστάσεις που βιώνουν όλοι σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες. Οι εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις έχουν απλώσει ένα σύννεφο ανασφάλειας και φόβου, το οποίο επηρεάζει (και) τον αθλητισμό της χώρας.

Αυτό που πριν από μερικές ώρες καταγράφηκε από το Sport 5 ως αναζήτηση τρόπου από Αμερικανούς να φύγουν από τη χώρα, μεταφράστηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και ανήρτησαν στα social media τους πολλοί ξένοι παίκτες της Winner League. Με αυτή, ζητούν την άμεση διακοπή του ισραηλινού πρωταθλήματος και τη δυνατότητα επιστροφής στην πατρίδα τους, για να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους.

Αναλυτικά το μήνυμα που ανήρτησαν πολλοί ξένοι παίκτες της Winner League:

Μετά από διαβούλευση και κάνοντας μερικές μεγάλες και δύσκολες συζητήσεις με τους υπόλοιπους (ξένους) παίκτες από όλες τις ομάδες, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα. Το καλύτερο για μας, την ασφάλεια, την οικογένεια και την πνευματική μας υγεία είναι να διακοπεί άμεσα το πρωτάθλημα.

Παρότι εκτιμούμε την προσπάθεια της Winner League να μας μεταφέρει με ασφάλεια στην Ελλάδα και την Κύπρο ή άλλη περιοχή στο εξωτερικό, δεν πρόκειται να μπούμε σε κάποιο αεροπλάνο που μας πηγαίνει οπουδήποτε αλλού από το σπίτι μας. Πιστεύουμε πως αν είναι να πάρουμε οποιουδήποτε είδους ρίσκο για ένα ταξίδι, αυτό θα πρέπει να αφορά μόνο την επιστροφή στο σπίτι, την οικογένεια και τους αγαπημένους μας.

Υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας, που νιώθουν πιο ασφαλείς όντες στο έδαφος του Ισραήλ, παρά πετώντας οπουδήποτε. Τους στηρίζουμε σε αυτή την απόφαση.

Παρόλ’ αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα σενάρια, ένα πράγμα είναι δεδομένο κι αυτό είναι πως το μπάσκετ είναι το έλασσον που μας απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όσο κι αν αγαπάμε το άθλημα, αυτό που κάνουμε, τους φιλάθλους και τον ανταγωνιστικό στο υψηλό επίπεδο που δημιουργεί η Winner League, δεν μπορούμε με καθαρό μυαλό να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους φιλάθλους με αυτή την κατάσταση που επικρατεί.

Ειρήνη, αγάπη σε όλους και παρακαλούμε μείνετε ασφαλείς“.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ