• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Έρχεται νέο «κύμα» χαλαρώσεων – Πού καταργείται το safe pass
13/05/2021 20:18
Έρχεται νέο «κύμα» χαλαρώσεων – Πού καταργείται το safe pass

Το τρίπτυχο, μαζικοί εμβολιασμοί, safe pass και βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών, δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι και να εξετάσει κάποιες επιλέον χαλαρώσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο υπουργός υγείας να θέσει τις προτάσεις αυτές προς έγκριση αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που “κερδίζουν” έδαφος είναι η απαγόρευση ώρας κυκλοφορίας να αρχίζει τα μεσάνυχτα και κατάργηση του safepass σε ανοικτούς χώρους εστίασης  Χαλαρώσεις θα ανακοινωθούν και για τα γυμναστήρια

Παράλληλα, φαίνεται πως επισπεύδεται η επαναλειτουργία και των εσωτερικών χώρων εστίασης αντί την 1η Ιουνίου, να γίνει 24 Μαϊου.

Μετά από 15 μήνες, τα νυχτερινά κέντρα ετοιμάζονται για το…μεγάλο τους άνοιγμα  το οποίο ενδέχεται να γίνει  στις 10 Ιουνίου με τους ιδιοκτήτες μάλιστα να προτείνουν το….”Liberty pass” δηλαδή αρνητικό τεστ, αλλά η χρήση του θα είναι αποκλειστικά και μόνο για τους χώρους αυτούς.”

ΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ

Απαγόρευση ώρας κυκλοφορίας: 00:00-05:00

Κατάργηση του safe pass σε ανοικτούς χώρους εστίασης

Επιπλέον χαλαρώσεις για τα γυμναστήρια

Άνοιγμα εσωτερικών χώρων εστίασης: 24 Μαΐου

Επαναλειτουργία νυκτερινών κέντρων: 10 Ιουνίου – προτείνουν “Liberty Pass” οι ιδιοκτήτες

«Πριν μερικά λεπτά έχω πάρει κάποια πληροφόρηση ότι οι σκέψεις των αρμοδίων να είναι στις 10 Ιουνίου. Αν χρειάζεται μέτρο εμείς έχουμε το liberty pass το οποίο είναι ένα application..», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Νίκος Βασιλείου.

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ GREEN PASS

Πάντως, το υφυπουργείο έρευνας και καινοτομίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ψηφιοποίηση του safe pass.

“ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ”

«Θα εφαρμόσουμε κατευθείαν το “Green Pass” το οποίο ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είναι έτοιμο προς εφαρμογή το δεύυτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου. Μέχρι τότε η Κύπρος θα συνεχίσει με το μέτρο του Safe Pass, το οποίο θα εξακολουθήσει να υφίσταται με τη μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή έντυπα», δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Στο μεταξύ σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι διοργανωτές γάμων και βαφτίσεων, αφού από τις 17 Μαϊου αλλάζουν τα δεδομένα και οι παρευρισκόμενοι δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 200 και μόνο σε εξωτερικούς χώρους και ακόμη δεν έχουν λάβει τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Είναι σχήμα οξύμωρο να μιλάμε για επανεκκίνηση και να μην ξέρουμε πως θα δουλέψουμε τις επόμενες μέρες», δήλωσε η Εκπρόσωπος Επαγγελματιών Γάμου, Γιώτα Κάπαρη

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε το OMEGA, η Κύπρος ετοιμάζεται και εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ήδη η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει κάνει τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης το συγκεκριμένο πλάνο σύντομα.

“ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ”

«Η τρίτη δόση του εμβολίου χρειάζεται για να θωρακιστεί περαιτέρω ο οργανισμός ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει και τις νέες μεταλλάξεις αλλά και να παράγει νέα αντισώματα», δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας, Νικόλας Διέτης.

Όι διαδικασίες  θα ξεκινήσουν από τους ηλικιωμένους.

«Η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που πήραν την μια ή και τις δύο δόσεις και υπήρχαν θάνατοι πλήρως εμβολιασμένων», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς το προσωπικό που εργάζεται σε κλειστές δομές όπως για παράδειγμα οίκους ευγηρίας το οποίο δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα να το πράξει και να τηρούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα.

ΠΗΓΗ:OMEGALIVE


btm