Προτού καλά καλά σταματήσει το μεθύσι από τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του 21ου πρωταθλήματος, στην Ομόνοια έπιασαν δουλειά ενόψει της νέας σεζόν. Μετά την επισημοποίηση της ανανέωσης των συμβολαίων των Χούμποτσαν και Γκόμεθ, σειρά παίρνουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Όπως γράψαμε κι άλλες φορές στα ρεπορτάζ μας, Μαυρίας και Γκόμες θα αποχαιρετήσουν το «τριφύλλι» ενώ το μέλλον του Τιάγκο θα εξαρτηθεί στις επόμενες μέρες, αν και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα.

Το μεγάλο στοίχημα  του καλοκαιριού για την τριάδα (Ταραπουλούζης, Λάρκου, Μπεργκ) είναι η παραμονή του Λούφτνερ. Ο Τσέχος αμυντικός ήταν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής των πρασίνων, μετρώντας 40 συμμετοχές κατά τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι γρήγορος, ψηλός, δυνατός, βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία (27 χρόνων) και η παραμονή του στο «Ηλίας Πούλλος» κρίνεται απαραίτητη από τον προπονητή του. Το «αγκάθι» σ’ αυτή την περίπτωση αποτελεί το γεγονός ότι διατηρεί συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη και η διοίκηση των πρασίνων θα πρέπει να βρει τον τρόπο να πείσει τη δανέζικη ομάδα για να τον παραχωρήσει.

Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ της Ομόνοιας, καθότι η Κοπεγχάγη ή θα θελήσει να διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στις τάξεις της και να ανανεώσει το συμβόλαιό του (λήγει το καλοκαίρι του 2022) ή αν αποφασίσει να τον πουλήσει τότε θα έχει ψηλές απαιτήσεις λόγω των καλών εμφανίσεων του Λούφτνερ σε κυπριακό πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το πλεονέκτημα και εκεί που… θα πρέπει να πατήσει η πράσινη διοίκηση για να πιέσει την Κοπεγχάγη είναι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την Ομόνοια.

Ο 27χρονος αμυντικός περνάει όμορφα στην Κύπρο, είναι ευχαριστημένος από την ομάδα του και έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στα πράσινα. Από εκεί και πέρα τα πάντα αναμένεται να εξαρτηθούν στις επόμενες εβδομάδες, με τον Λάρκου να έχει στρέψει ήδη την προσοχή του στον τρόπο που θα προσεγγίσει την Κοπεγχάγη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ