• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τελειώνει το deal με Αλεξανδρόπουλο
14/05/2021 11:42

Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση με την πλευρά του Αλεξανδρόπουλου για νέο συμβόλαιο έως το 2024 μετά την επιστροφή του Αλαφούζου. Συμφωνία σε χρονική διάρκεια-αποδοχές (450.000 ευρώ “καθαρά” στην τριετία), μοναδική εκκρεμότητα η ρήτρα, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει μίνιμουμ 3 με 3,5 εκατ. ευρώ.

Η επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου απ’ τις ΗΠΑ εντός της Παρασκευής (14/05) θα αρχίσει να σηματοδοτεί τις εξελίξεις σε όλα τα ανοικτά “μέτωπα” του Παναθηναϊκού.

Διότι εκτός απ’ τις “καυτές” υποθέσεις που επείγουν κι αφορούν το μέλλον της συνεργασίας του Πιέρ Ντρεοσί με το “τριφύλλι”, αλλά και το ζήτημα του νέου προπονητή, υπάρχουν κι άλλα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην “πράσινη” ατζέντα, όπως αυτό της επέκτασης του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Η διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με την πλευρά του 19χρονου μέσου έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία της. Μετά την προ μηνός συνάντηση του Ντρεοσί με τον ατζέντη του διεθνούς ποδοσφαιριστή, ακολούθησαν πολλές επικοινωνίες μέσω emails με προτάσεις κι αντιπροτάσεις.

Αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα:

α) Στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθώς υπάρχει συμφωνία για τριετή διάρκεια στο νέο συμβόλαιο με ημερομηνία έναρξής του την 1η Ιουλίου 2021 και ολοκλήρωσης τις 30 Ιουνίου 2024. Αρχικά είχε τεθεί απ’ την πλευρά του ποδοσφαιριστή η προοπτική επέκτασης έως το 2023, μετά το πρώτο ραντεβού υπήρξε “ευθυγράμμιση” απόψεων πάνω στην τριετή συνεργασία.

β) Στο οικονομικό σκέλος. Η τελική πρόταση του Παναθηναϊκού αφορά κλιμακωτά αυξανόμενες -ανά έτος- αποδοχές, που θα φτάσουν σε “καθαρό” ποσό λίγο πάνω απ’ τις 450.000 ευρώ στην τριετία. Από εκεί και πέρα, θα συμπεριληφθούν και σημαντικά μπόνους συμμετοχών, στόχων και κάποια άλλα πιο μικρά πριμ.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχει απόσταση ακόμη, είναι το ύψος της ρήτρας αποδέσμευσης του “Αλεξανδρό” (buy-out). Ο Παναθηναϊκός εδώ κι αρκετά χρόνια έχει σταματήσει να βάζει ρήτρες στους ποδοσφαιριστές του. Με εξαίρεση, ίσως, την περίπτωση του Χατζηγιοβάνη, όπου συμφωνήθηκε προφορικά το φθινόπωρο του 2019 (σαν “συμφωνία κυρίων”) να έχει τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή, εάν κατά τη διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε εκείνες τις ημέρες (κι ολοκληρώνεται το 2022) έρθει μία πρόταση απ’ το εξωτερικό που θα προσεγγίζει το 1,8 εκατ. ευρώ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΗΤΡΑ

Η πλευρά του Αλεξανδρόπουλου έχει ζητήσει να μπει ρήτρα, μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ. Ποσό με το οποίο δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός, θεωρώντας πως είναι υπερβολικά χαμηλή, για το πιο σημαντικό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που έχει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του ο σύλλογος.

Οι “πράσινοι” θα ήθελαν να μπει τουλάχιστον υπερδιπλάσιο “buy-out” (κοντά στα 3 με 3,5 εκατ. ευρώ) και πάνω εκεί έχει επικεντρωθεί πλέον η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, όπου αναζητούνται εναλλακτικές για να γεφυρωθεί η απόσταση. Και ίσως εντέλει η λύση να δοθεί με μία “κυλιόμενη” ρήτρα, που θα αυξάνεται κατά τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών του νεαρού μέσου κάθε χρονιά.

Το πιο σημαντικό, εντούτοις, είναι πως υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση κι απ’ τις δύο πλευρές για να τα βρουν και να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους. Ο Αλεξανδρόπουλος δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του αυτή τη στιγμή πέρα απ’ τον Παναθηναϊκό και το έχει ξεκαθαρίσει σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, ενώ και οι “πράσινοι” θέλουν να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, επιβραβεύοντας τον “μικρό” με ένα καλύτερο συμβόλαιο κι επενδύοντας πάνω του ακόμη περισσότερο την επόμενη τριετία.

Απλώς το όλο θέμα είχε “παγώσει” για λίγες ημέρες, αφενός λόγω των καθοριστικών αγώνων που είχε ο Παναθηναϊκός στα playoffs κι αφετέρου λόγω της απουσίας του Αλαφούζου στο εξωτερικό. Η πρόθεση που υπάρχει, ωστόσο, είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να γίνει η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές και να οριστικοποιηθεί το deal, με τον “Αλεξανδρό” να “δένει” το μέλλον του με το “τριφύλλι” για την επόμενη τριετία…


btm