Υπάρχουν πολλών… ειδών ποδοσφαιριστές και θα θέλαμε μια ολόκληρη έκδοση της SPORTDAY για να καταγράψουμε όλες τις κατηγορίες! Ο Γιώργος Μερκής σίγουρα ανήκει σε αυτούς για τους οποίους η ιστορία θα γράψει πως πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους στο ποδόσφαιρό μας… Είκοσι χρόνια στα γήπεδα όπως είπε ο ίδιος προχθές μετά τον αγώνα με τη Δόξα.

Με τα λάθη του και τα καλά του, με τις μεγάλες του στιγμές αλλά και τις πιο δύσκολες για τον ίδιο και τις ομάδες τους, ο Λεμεσιανός μπακ υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια μια πολύ σημαντική μονάδα για τον Απόλλωνα και μετέπειτα για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και για την Εθνική μας ομάδα.

Η απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση δεν είναι έκπληξη. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη 37 ετών, ο οποίος πάντως φρόντιζε πάντα να βρίσκεται σε καλή φυσική και σωματική κατάσταση με την πάροδο των χρόνων. Δεν είναι τυχαίο που πάντοτε θα θεωρείται ως ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στις προσωπικές μονομαχίες, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στις προωθήσεις του.

Έκπληξη, λοιπόν, δεν ήταν το ότι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. Αναπάντεχη ήταν η στιγμή που επέλεξε να το κάνει… Μετά το τέλος ενός αγώνα όπου είναι ζήτημα αν το είδαν οι μισοί ΑΠΟΕΛίστες που είχαν εξ αρχής μια τέτοια δυνατότητα. Με τους άλλους μισούς να το μαθαίνουν μετά από τις ιστοσελίδες.

Στον Γιώργο Μερκή αξίζει ένα δυνατό αντίο. Ούτε αυτός ο τρόπος ανακοίνωσης αποχώρησης, ούτε φυσικά να φύγει χωρίς καν χειροκρότημα. Σε άδεια γήπεδα λόγω πανδημίας και σε αγώνες με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ (όποια και αν είναι μετά την 1η Ιουνίου) είμαστε βέβαιοι πως θα εξετάσει τρόπους για τη «σωστή» αποχώρηση του Μερκή. Και δεν εννοούμε τιμητική, όμως ας μην το αποκλείσουμε. Σίγουρα δεν μιλάμε για… βέρο ΑΠΟΕΛίστα και είναι γνωστή η προϊστορία και τα πολλά του χρόνια στον Απόλλωνα. Μιλάμε όμως για έναν παίκτη ο οποίος τίμησε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ όσο λίγοι όσες φορές τη φόρεσε. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών, αξίζει ένα πολύ πιο δυνατό αντίο.

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πυρά κατά Κούμα για τα €8.000.000 των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Πρωινή ανάρτηση από τον οικονομικό αιμοδότη του Ολυμπιακού Χριστόφορο Τορναρίτη...

Top News
27/05/2022 09:03

Ανόρθωση: Είπε «αντίο» ο Ρισβάνης

Ανάρτηση από τον Σπύρο Ρισβάνη με τη οποία αποχαιρετά την...

Α Κατηγορία
26/05/2022 15:58

Το έξτρα κέρδος για τον πρωταθλητή Απόλλων και την κυπελλούχο...

Καλές οι κούπες, καλά και τα λεφτά της UEFA, όμως...

Α Κατηγορία
26/05/2022 14:56

Ενδιαφέρον από δύο ομάδες για τον Γαβριήλ του ΑΠΟΕΛ

Ακούσαμε πολλές φορές παράγοντες της ομάδας να δηλώνουν ότι «μας...

Α Κατηγορία
26/05/2022 14:01

ΒΙΝΤΕΟ: Έσβησε κεράκια και σήκωσε την κούπα ο Παπασταύρου

Τα γενέθλια του έχει σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος της...

Α Κατηγορία
26/05/2022 02:19

Ομόνοια: Τρελό γλέντι μέχρι πρωίας και με την κούπα παρέα!...

Το «πράσινο» γλέντι είχε και συνέχεια... Δεν έμεινε στον αγωνιστικό...

Α Κατηγορία
26/05/2022 01:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ